Boratovo novo (pri)općenje medijima - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Boratovo novo (pri)općenje medijima

Boratovo novo (pri)općenje medijima

'Kazahstanci piju fermentirani konjski urin i izvoze stidne dlačice. Ako Uzbekistanci budu tvrdili suprotno, katapultirat ćemo bombe na njih?!'

p.h. 29.09.2006 0 komentara

Boratovo novo (pri)općenje medijima

Borat Sagdiyev, najpoznatiji 'kazahstanski novinar', jučer je hodočastio u Bijelu Kuću kako bi predsjedniku Bushu osobno uručio pozivnicu za američku premijeru filma: 'Borat: The Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan'. Do predsjednika nije stigao jer su ga već na kapiji najčuvanije američke utvrde zaustavili agenti tajne službe.

Tajming nije odabran slučajno, Borat je htio svojom posjetom preduhitriti kazahstanskog premijera Nursultana Nazarbayeva koji se s Georgeom W. sastaje danas (29.09.) ne bi li ukazao američkom broju 1 na štetnost Boratove 'promocije' Kazahstana, predstavio plan kojim bi ta država u narednom desetljeću trebala postati jedan od 10 najvećih izvoznika nafte u svijetu i promovirao knjigu 'Kazakhstan's Nuclear Disarmament: A Global Model for a Safer World' koju je nedavno izdala vlada te države. Trenutno najvruću svjetsku premijernu pozivnicu dobili su i Mel Gibson, O. J. Simpson, Donald Rumsfeld i Bill Gates.

Posjet Washingtonu ipak nije bio uzaludan, jer je Sagdiyev novinarima okupljenim pred kazahstanskom ambasadom dao službenu izjavu u kojoj komentira dosadašnja izjašnjavanja Romana Vasilenka, kazahstanskog ministra javnog informiranja. U izjavi objašnjava kako su službena priopćenja koja stižu iz njegove domovine zapravo dio zloćudne propagandne kampanje koju su pokrenuli 'pokvareni' Uzbekistanci, a za njih, kaže Borat: 'svi znaju da su nosati i da imaju kost u mozgu'. Prenosimo video i segmente izjave:


'Postoji čovjek po imenu Roman Vasilenko koji tvrdi da je ministar javnog informiranja. Ne slušajte tog čovjeka, on je uzbekistanski uljez i trenutno ga prate naši agenti'.

'Ukoliko bude još takvih podmetanja uzbekistanske propagande koja tvrdi da ne pijemo fermentirani konjski urin, izdajemo smrtne kazne za pečenje slanaca ili da izvozimo 300 tona stidnih dlačica godišnje, tada nam ne preostaje ništa drugo nego da katapultiramo bombe na uzbekistanske gradove'

Uz to, Borat je dodao kako ga kazahstanski premijer Nazarbajev stopostotno podržava i kako je u Ameriku zapravo stigao ne bi li promovirao njegov novi film.

Boratova izjava je ovdje.

U međuvremenu, država Kazahstan je uložila 53 mil $ u film o hrabrom ratniku koji bi trebao ispraviti dosadašnja zlodjela slavnog štetočine. Radi se o filmu 'Nomad' čija je radnja smještena u osamnaesto stoljeće, a glavni lik je naočiti junak Mansur koji pokušava ujediniti kazahstanska plemena i osloboditi zemlju od mongolskih osvajača. 'Nomad' je dosad najskuplji kazahstanski filmski projekt, uvodnu i završnu riječ u filmu držat će sam premijer, a međunarodna distribucija je već u rukama braće Weinstein.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Yerzhan Ashykbayev izjavio je u vezi slučaja: 'Razumijemo da se radi o satiri, ali velika je šteta da je gospodin Baron Coen baš morao odabrati Kazahstan. Koliko znam, Coen nikad nije ni bio u Kazahstanu, iako smo ga nekoliko puta pozivali da dođe i da se uvjeri kakva je doista naša zemlja'.

Komentari

Nema komentara.