Štrumpfastičan 50. rođendan! - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Štrumpfastičan 50. rođendan!

Štrumpfastičan 50. rođendan!

Na svoju veliku obljetnicu Štrumpfovi dobivaju filmsku trilogiju, TV seriju, DVD reizdanja, prigodne proslave po Europi i – nove Štrumpfete!

s.p. 15.01.2008 1 komentara

Štrumpfastičan 50. rođendan!

Trebali su biti samo sporedni likovi, no plavi patuljci postali su superuspješni junaci koji ove godine svečano proslavljaju 50 godina postojanja. Za godišnjicu se planira prava invazija plavih bića koji bi se trebali pojaviti u 20 europskih gradova - po školskim igralištima, fontanama, autobosnim stanicima i ostalim lokacijama gdje će biti postavljeni njihovi kipići.

No najveća novost vezana uz obljetnicu je najava modernizacije Štrumpfova - točnije, uvođenje novih žena u Štrumpfovsko selo. Da li zbog optužbi da su plavi samci previše gay, ili zbog želje da se Štrumpfovi svide i modernoj djeci, Štrumpfeta tako dobiva nekoliko sestara, pa valjda među Mrgudom, Vickom i ostalim muškićima više neće biti toliko ljubomornih svađa.


Legendarna uvodna špica Štrumpfova

Sprema se i veliki filmski projekt - već smo najavili da će Paramount snimati čitavu trilogiju. Animacija će, kako je u trendu, biti u znaku 3D tehnologije, a planira se i kombiniranje s igranim dijelovima. Do sada je bilo nekoliko pokušaja da se napravi dugometražni crtić, a najčešće je to rađeno spajanjem TV epizoda. Najambiciozniji pokušaj bio je 1976., kada je adaptirana prva priča o Štrumpovima ('Štrumpfovi i magična frula'), a glazbu za film radio je poznati Michel Legrand.

Štrumpfovi (u izvornom belgijskom stripu Schtroumpfs) su inače nastali 1958. godine kao sporedni likovi u strip serijalu smještenom u srednjevjekovno doba, nazvanom 'Johan et Pirlouit'. Autor Pierre Culliford – Peyo je s vremenom razvio samostalni serijal, iz kojeg je nastao i vrlo popularan crtić Hanne Barbere. Štrumpfovi su dosad prevedeni na preko 30 jezika i donijeli su preko 4 milijarde dolara zarade.

To je razlog i zašto se uz film(ove) planira i 26 novih polusatnih epizoda koji će nastaviti serijal od 272 epizoda rađenih 80-tih. Dakle možemo se samo veseliti što i nakon 50 godina Štrumpfovi štrumpfaju dalje!

Komentari
A: pluton 15.01.2008 Pogledaj profil

Podsjećaju na djetinjstvo, nedjelje u 18.45 pred tv-om...

A ako budete dobri... :)