Svjetske nagrade za Levijatana i Regoča - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Svjetske nagrade za Levijatana i Regoča

Svjetske nagrade za Levijatana i Regoča

Bogojevićev 'Levijatan' proglašen je najboljim animiranim filmom u Clermont-Ferrandu, a Bulajin 'Regoč' nagrađen je u Hollywoodu.

p.h. 06.02.2007 0 komentara

Svjetske nagrade za Levijatana i Regoča

'Levijatan' Simona Bogojevića Naratha dobio je nagradu za najbolji animirani film i posebno priznanje žirija mladih na upravo završenom Međunarodnom festivalu kratkog filma Clermont-Ferrand. U međunarodnoj konkurenciji jednog od najvećih i najprestižnijih festivala kratkoga filma u svijetu u Clermont-Ferrandu u Francuskoj bilo je prikazano 75 filmova, izvijestio je studio Kenges, producent filma.

Nagrađeni hrvatski film, animirana inscenacija nastala prema motivima istoimene knjige Thomasa Hobbesa iz 1651. uskoro odlazi na još jedan međunarodni festival - od 26. travnja do 1. svibnja sudjelovat će u službenom programu Međunarodnog festivala animiranog filma u Stuttgartu. 'Levijatan' je dosad prikazan na tridesetak svjetskih festivala, a osvojio je devet nagrada, među ostalima, na Danima hrvatskoga filma te na festivalima u Irskoj, Španjolskoj, Sloveniji.

Animirana bajka 'Regoč' Helene Bulaja iz proslavljenog međunarodnog multimedijskog projekta 'Priče iz davnine' Bulaja naklade dobila je nagradu za najbolji kratki animirani strani film na 'International Family Film Festival', festivalu koji promiče filmove prikladne za sve uzraste, te one koji promiču pozitivne vrijednosti. Nagrada je dodijeljena na ceremoniji koja se u nedjelju 4. veljače održala u kinu 'Charlie Chaplin' u glasovitim hollywoodskim studijima Raleigh.

Animirani film 'Regoč' posljednji je od ukupno osam animiranih filmova i interaktivnih slikovnica iz projekta 'Priče iz davnine'. Projekt i filmovi koji ga čine do sada su, od 2002. godine do danas, uspješno predstavljeni ili nagrađeni na tridesetak međunarodnih festivala novih medija i animiranog filma, između ostaloga i na onima najvažnijima (FlashForward San Francisco, Annecy, Ottawa, Seul...). 'Regoč' je početkom prosinca 2006, zajedno s još tri animirana filma ('Jagor', 'Ribar Palunko' i 'Neva'), objavljen na CD-ROM-u 'Priče iz davnine - II. Dio', na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Komentari

Nema komentara.