Novi uspjeh Bulajinog Regoča - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Novi uspjeh Bulajinog Regoča

Novi uspjeh Bulajinog Regoča

Regoč, animirana bajka Helene Bulaje uvršten je u konkurenciju kratkih filmova Reel Woman Film Festivala u Los Angelesu.

p.h. 12.03.2007 0 komentara

Animirana bajka 'Regoč' Helene Bulaja iz proslavljenog međunarodnog multimedijskog projekta 'Priče iz davnine' Bulaja naklade uvrštena je u program festivala Reel Women Film Festival u Los Angelesu na kojem se prikazuju igrani, dokumentarni i animirani filmovi čiji su autori žene.

'Regoč' je uvršten u konkurenciju kratkih filmova zajedno sa još dvadesetak uglavnom američkih filmova. Festival se održava od 8. do 14. ožujka 2007, a projekcija 'Regoča' je 12. ožujka u kinu Laemmle Music Hall na Beverly Hillsu.

Animirani film 'Regoč' – u veljači nagrađen nagradom za najbolji strani animirani film na Međunarodnom festivalu obiteljskog filma (International Family Film Festival) u Hollywoodu - posljednji je od ukupno osam animiranih filmova i interaktivnih slikovnica iz projekta 'Priče iz davnine'.

Projekt i filmovi koji ga čine do sada su, od 2002. godine do danas, uspješno predstavljeni ili nagrađeni na tridesetak međunarodnih festivala novih medija i animiranog filma, između ostaloga i na onima najvažnijima (FlashForward San Francisco, Annecy, Ottawa, Seul...). 'Regoč' je početkom prosinca 2006, zajedno s još tri animirana filma ('Jagor', 'Ribar Palunko' i 'Neva'), objavljen na CD-ROM-u 'Priče iz davnine - II. Dio', na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

 

Komentari

Nema komentara.