Helena Bulaja uređuje večer crtića na Fiabesqui - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Helena Bulaja uređuje večer crtića na Fiabesqui

Helena Bulaja uređuje večer crtića na Fiabesqui

Probranu ekipu animatora koja će 05.01. sudjelovati na festivalu bajke Fiabesque u gradu Peccioliju u Toskani odabrala je Helena Bulaja.

p.h. 04.01.2007 0 komentara

Helena Bulaja uređuje večer crtića na Fiabesqui

Helena Bulaja, polovica nagrađivanog multimedijalnog tandema 'Bulaja naklada' čiji je CD ROM 'Priče iz davnine - II dio' nedavno na stranicama Jutarnjeg lista proglašen hrvatskim izvoznim proizvodom za 21. stoljeće, a o čijim smo projektima 'Orašar', i 'Tesla' pisali i na našim stranicama, urednica je ovogodišnjeg programa 'Cartoon Night' na festivalu bajke Fiabesque u gradu Peccioliju u Toskani. Helena i Zvonimir Bulaja bili su počasni gosti festivala u siječnju 2006., kad su talijanskoj publici predstavili svoj multimedijski projekt 'Priče iz davnine'.

Festival je multidisciplinarnog karaktera, uključuje kazališne predstave, koncerte, ulične performanse, izložbe, radionice i gostovanja i izuzetno je dobro posjećen.

Program animacije pod naslovom 'Fiabesque Cartoons Night' održat će se 5. siječnja 2007., a  među sudionicima su češki animator Jakub Dvorsky, autor poznate interaktivne bajke 'Samorost' za koju je nominiran za Webby Award, škotski animator Alistair Keddie, autor animiranog filma 'Šuma Striborova' iz projekta 'Priče iz davnine' Bulaja naklade, talijanski animator Luca Prasso iz Dreamworksa koji je surađivao na crtićima 'Shrek', 'Shark Tale', 'Madagaskar' i najnovijem 'Pusti vodu da miševi odu', animatori Antonio Glessi i Joshua Held, te talijanski animacijski studio X-Lab.
 
Uz odabir međunarodnih gostiju, kao glavnu temu prikazivačkog dijela programa Bulaja je odabrala glazbene video spotove neovisne produkcije, koji su tematski vezani uz bajku i svijet mašte. Tako će posjetitelji u toj bajkovitoj noći osim u izvrsnoj animaciji moći uživati i u glazbi sestrinskog dueta CocoRosie iz Amerike, norveške zvijezde Hanne Hukkelberg i sjajnog animatora Andreasa Palegolasa, mlade i vrlo kreativne britanske animatorice Katy Davis itd.
 
Osim 'Bulaja naklade', u programu ovog izrazito multidisciplinarnog festivala je i jedna kazališna predstava iz Hrvatske: 6. siječnja gostuje amatersko kazalište Ðulini cukrli iz Ogulina s lutkarskom predstavom 'Jagor'.

Komentari

Nema komentara.