Miyazakijevo čudo u Tokyu - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Miyazakijevo čudo u Tokyu

Miyazakijevo čudo u Tokyu

Prošle godine smo vas izvijestili da marljivi Ghibli šef Hayao Miyazaki u najvećoj tajnosti kuha veliko čudo, pritom naivno misleći da snima crtić. A kad tamo...

p.h. 09.01.2007 0 komentara

Miyazakijevo čudo u Tokyu

To čudo na kraju nije ispalo animirano, ali je veličinom nadmašilo sva naša očekivanja. Vjerovali vi ili ne, anime tata je prošle godine bio u offu jer je dizajnirao 12 metara visok, 18 metara širok sat težine 28 tona koji je u prosincu 2006. instaliran na drugi kat Nippon Television Networka u Shiodome okrugu u Tokyu.

Sat, službenog naziva Nittere-Ohdokei (NTV Grand Clock) vizualno je inspiriran 'Pokretnim dvorcem' i postavljen na dvije noge zasad neidentificirane beštije, a kao pravi štreberi ne možemo ne primijetiti kako je isti obložen s 1 228 bakrenih pločica, te da četvrtine, polovice i pune sate obilježava uz glazbu i kucanje lutaka kovača koje se pojavljuju 32 različite poze. Sat ima i svoj službeni site, rezerviran za poznavatelje japanskog - ovdje.


Nittere-Ohdokei u akciji

Desetak dana nakon instalacije maštovite ure, točnije 05.01.2007. Miyazaki je proslavio 66. rođendan, a kako je već najavio da mu je veliki projekt na kojem trenutno radi ujedno i posljednji, nadamo se da će japanski oskarovac u svojim odlukama biti jednako odlučan kao Besson koji je nakon najave umirovljenja najavio režiju dva nastavka 'Artura'.

Konačno, nakon poduže sezone Miyazaki suše, s IGN-a stižu vijesti o tome da će 'Untitled Hayao Miyazaki Project' biti crtić prema ilustriranoj dječjoj knjizi 'I Lost My Little Boy' japanskog pisca Yi Shua. Kao što smo vas obavijestili ovdje, dječji je autor pri pisanju knjige bio inspiriran Miyazakijevim temama i stilom, posebno dobrim duhom Totorom, a priča prati pustolovine dječačića s bolesnim srcem - Mimija - koji u pratnji simpatičnog psića kreće na putovanje i prolazi niz zanimljivih avantura.

U produkciju se kreće odmah, a crtić će u svjetsku distribuciju 2008.

Komentari

Nema komentara.