Miyazaki kuha nešto veliko - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Miyazaki kuha nešto veliko

Miyazaki kuha nešto veliko

Svjetski majstor animacije najavio je novi dugometražni projekt. Za oko mu je zapela prastara kavana u luci Kobe. Sjedimo i čekamo...

p.h. 04.10.2006 0 komentara

Miyazaki kuha nešto veliko

Četiri godine nakon što je lansirao 'Pokretni dvorac' s kojim je samo u Japanu utržio 170 mil $, Hayao Miyazaki opet snima, javlja Cinema Blend. Crtić nastaje u japanskom studiju Ghibli, s kojim anime majstor surađuje od 1985., nema službenog naslova, a i scenarij zasad ostaje skriven.

Miyazakijeva ekipa još od srpnja njuška po raznim japanskim lokacijama, a za oko im je zapeo kafić u lučkom gradu Kobeu koji vodi stari bračni par i planine s kojih se pruža predivan pogled na grad. Storyboard je izrađen do u tančine, i to, po prvi puta u Ghibli studiju - u vodenim bojama, što je također kuriozitet u svijetu animacije. Pedantni Japanac najavljuje 20 mjesečni rad, tako da se premijera očekuje tek u 2008.

Ove godine izašla su i tri Miyazakijeva kratkiša: 'Yadosagashi' (12') o djevojčici koja traži kuću, 'Mizugumo Monmon' (15') o vodenom pauku i 'Hoshi wo Katta Hi' (16') o dječaku koji je kupio zvijezdu. Filmići se zasad mogu pogledati isključivo u Ghibli Muzeju u Mitaki. A, do posjeta Zemlji Izlazećeg Sunca, uživajte u pisevima:

Komentari

Nema komentara.