Preko živice - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Preko živice

Preko živice

…je naslov novog DreamWorksovog crtića. Glavni su likovi rakun i kornjača, a glasove već uobičajeno posuđuju mnoge zvijezde.

m.n. 18.04.2005 0 komentara

Preko živice

'Over the Hedge' je nova animirana nada uzdanica iz DreamWorksove radionice. Ako je suditi prema 'Shreku' i sličicama iz novog filma 'Madagaskar', DreamWorks nas ni ovaj put ne bi trebao iznevjeriti.

Radnja koja se temelji na istoimenom stripu je prava crtićka – putujući rakun RJ, koji se inače bavi umjetnošću, slučajno zaluta u šumu izvan ljudskog naselja da bi tamo naišao na zajednicu koja liči Amišima. Stanovnici šume se užasno boje ljudi jer je njihovog vođu Verna Kornjaču nasmrt preplašio neki okrutni dječačić, no na RJ-jev poticaj polako počinju svoj put preko živice gdje se smjestilo novo ljudsko naselje.

Osim već prepoznatljive kompjuterske animacije, veliki je studio uz novi naslov vezao mnoga slavna imena, koji će filmu svojim divnim glasovima osvjetlati budućnost. Iako je glasić rakunu RJ-u najprije trebao podariti Jim Carrey, pokazalo se da će to ipak biti Bruce Willis, dok će njegovom osjetljivom prijatelju kornjači glasnice posuditi Garry Shandling. Ni sporednim likovima neće nedostajati glamura, pa će se među ostalim glasodavcima tako naći Nick Nolte, Catherine O'Hara, William Shatner, Eugene Levy, Wanda Sykes i Avril Lavigne (kojoj je to filmski debi).

Spomenimo još samo da je režija u rukama Tima Johnsona (zalužan i za 'Mrave' i 'Sinbada'), dok je za scenarij zadužen Karey Kirkpatrick ('The Hitchhiker's Guide to the Galaxy'). Obećavajuće!
Komentari

Nema komentara.