Priča o Jane Austen - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Priča o Jane Austen

Priča o Jane Austen

Becoming Jane (2007.)

Miramax Films, Pa-Dora

120' drama, romansa, biografski

Režija:           Julian Jarrold

Uloge: Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters, James Cromwell, Maggie Smith

Scenario:        Sarah Williams, Kevin Hood

Producent/i:   Robert Bernstein, Graham Broadbent, Douglas Rae

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službena stranica

Priča o Jane Austen

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
14
0.00

lili 28 31.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

strašno

zašto je iko dopustio da se ovaj film ikada snimi,uludo potrošenih sat i po moga života

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Myriam 23.01.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Jane Austin

Danas sam vidjela film,netko reče u kritici filma da je već viđeno sve u njemu, da je dosadan itd.. Bio je na početku,ali kad sam se ufurala,osvojio me svojom sjetnom atmosferom.
I nakon Okajanja James McAvoy mi se strašno sviđa, ima nešto u njemu.Karizmatičan je,privlačan, dobro glumi,i odlično bira uloge.
Anne Hathaway se trudi, i unatoč iznimnoj ljepoti,nema karizmu velikih glumica,koliko god je simpatična u ovoj ulozi,koja joj bolje leži od prijašnjih.Kao stvorena je glumiti povijesne heroine.Od princezinih dnevnika,preko Prade,do ove lijepe uloge spisateljice.Sve bolje.
Atmosfera sjetna,tema prežalosna,scenografija divna,no imam prigovor onom tko je prevodio film, to je strašno, i današnjem kino-operateru u Tkalči, koji nam je priuštio izdužen format filma,pa se nisu vidjele glave.No, pojurila sa se žaliti,i ostatak filma uživala.Naprosto volim takve filmove,zavoljela sam Jamesa McAvoya, a sama činjenica da je film o onoj koja je udahnula lik Darcyja zauvijek u ženska srca i povijest romantične literature,najbolja je preporuka za film.Ponos i predrasude divna mi je knjiga,jedna od najdražih,sudbina spisateljice kao prepisana,ali usrećena u knjizi.
I na kraju hvala jednom Vrapćiću, ne znam tko je , što me izvukla iz letargije, i inspirirala me da nastavim pisat.Fakat sam mislila da me nitko ne čita,ali bilo mi je drago znati da da, iako smatram ovo pretežno osobnim refleksijama.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

galilea 08.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Ali na kraju ništa od braka

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: