Law i Bettany propali aristokrati - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Law i Bettany propali aristokrati

Law i Bettany propali aristokrati

Najpoznatija priča o propasti britanske aristokracije dobiti će svoju hollywoodsku filmsku inačicu s britanskom vrućom mladeži u glavnim ulogama - Judeom Lawom i Paulom Bettanyem.

20.04.2004 1 komentara

Law i Bettany propali aristokrati

Evelyn Waugh je roman 'Brideshead Revisited' (Povratak u Brideshead) napisala još 1944. godine, a početkom osamdesetih prema ovoj priči snimljena je televizijska hit serija. Glavne uloge u seriji su imali Anthony Andrews i Jeremy Irons.

Radnja filma se vrti oko Charlesa Rydera (Paul Bettany), koji tijekom studija na Oxfordu upoznaje Sebastiana Flytea (Jude Law), mladog sina iz plemićke obitelji. Sebastian ga tijekom praznika odvede u svoj dom, dvorac Brideshead, gdje upoznaje ostatak njegove obitelji.

Sebastianovi su katolici i teška srca prihvaćaju Charlesa koji je protestant. Njihova prividno skladna obitelj zapravo se raspada. Otac bježi u Italiju s ljubavnicom, Sebastian se odaje alkoholizmu, a njegova sestra Julia se razvodi od supruga. Charles se ubrzo upušta u vezu s Juliom i trebaju se vjenčati, no ona se, ponukana očevom smrću, odluči povući u samostan i prekinuti život u grijehu.

Uredno počešljana ekipa iz originalne TV serije

Tijekom Drugog svjetskog rata Charles je kao časnik poslan na zadatak u Brideshead, gdje se nakon godina izbivanja ponovo suočava s oronulom kućom i podjednako propalom i rasutom obitelji koja još u njoj živi.

Budžet filma će biti 25 milijuna dolara, a snimati će se u rezidenciji Chatsworth u Engleskoj. Dvorac ima 175 soba, prostire se na 400 tisuća kvadratnih metara, a u vlasništvu je vojvode od Devonshirea. Ova lokacija odabrana je za snimanje umjesto dvorca Howard, u kojem se snimala TV serija jer je, navodno, Howard premali za holivudske standarde.

Komentari
A: teddyd 06.08.2008 Pogledaj profil

EVELYN WAUGH JE MUŠKARAC, A NE ŽENA! ISUSE BOŽE!!! PA TKO VAM PIŠE PRILOGE????