Svi kraljevi ljudi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Svi kraljevi ljudi

Svi kraljevi ljudi

All the King's Men (2006.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

120' drama

Režija:           Steven Zaillian

Uloge: Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet, James Gandolfini, Mark Ruffalo, Patricia Clarkson, Anthony Hopkins

Scenario:        Steven Zaillian

Producent/i:   James Carville, Todd Phillips, Michael Hausman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Svi kraljevi ljudi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.67
6
0.00

johnny08 11.04.2009 Ocjena recenzije : 5.0

Penn ne može sam...

'Svi kraljevi ljudi' je remake istoimenog filma koji je 1950. dobio Oscara za najbolji film. Remake je loš ukratko. Prvo, mislim da scenarist Zaillian nije trebao režirati ovaj film zbog toga jer ovakvom projektu treba iskusniji redatelj. Drugo, casting je užasan. Potencijali Winslet, Gandolfinija i Clarkson su neiskorišteni što zbog nepotebnoh i isforsiranih likova poput Anne(Winslet), što zbog loše napisanih sporednih likova koji su totalno nerazrađeni (Tiny Duffy, Sadie). Law mi se također nije uklopio u ulogu jer sam očekivao više od njega pošto je najviše na ekranu. Sam kraj je ostao nedorečen s zamršenim preokretom na kraju, bez uvjerljive motivacije likova, pravih dijaloga ili smislenosti cijele priče s kojom bi zaokružili cjelinu. Ono što me jako zasmetalo je upotreba pjesme 'Por una cabeza' koja je zaštitni znak 'Mirisa žene', i one predivne scene u kojoj Pacino pleše, u modernoj kinematografiji. Ali da ne bude sve sivo tu je Sean Penn koji je fenomenalan. Oko njega se sve trebalo vrtjeti a njegov lik pati zbog previše likova, previše priča, previše svega. Film moraju pogledati ljubitelji Penna ali i svi koji žele gledati vrhunsku glumu. Nažalost, u ovom filmu će dobiti samo Penna i mrvicu Hopkinsa. Ostalo, loše!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kjara27 18.02.2008 Ocjena recenzije : 1.0

loše

za mene ne shvatljiv i dosadan film...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 28.05.2007 Ocjena recenzije : 0.0

S ovakvom ekipom moralo je bolje

Ukratko, ovaj film predstavlja jedno od mojih većih razočarenja. Iako sam prije gledanja bio upoznat s tim da je film prošao katastrofalno na blagajnama, te da ga ni kritičari nisu najbolje prihvatili, mislio sam ipak da s takvom ekipom film ne može biti toliko loš.
Ispostavilo se da je. Ne toliko što se tiče same kvalitete filma, nego s obzirom na to da je složena veoma jaka glumačka ekipa i da je film rađen prema nagrađivanom romanu prema kojem je već snimljen Oscarom nagrađen film.
Osnovni razlog mislim da leži u redatelju Zaillianu koji je ovdje ujedno scenarist. Zaillian se proslavio upravo kao scenarist (Schindlerova lista, Neposredna opasnost, Nemoguća misija, Bande New Yorka....), ali kao redatelj definitivno ne funkcionira. U tome mu nije pomogla ni već spomenuta glumačka ekipa.
Kao prvo radnja filma je dosta nedorečena i ima puno nedostataka. Ne toliko glavna radnja, već mnoge sporedne radnje (npr. odnos između novinara Burdena kojeg igra Law i njegove neprežaljene ljubavi koju igra Winslet, između Burdena i njegovog kuma (Hopkins), itd.) S druge strane, glavni lik Willie Stark je također nedorečen, jer njegova transformacija iz poštenog čovjeka u korumpiranog političara je nedorečena, tako da gledatelju nije jasno da li da ga voli ili ne. Tu nije pomogao ni inače sjajni Penn, koji mi na trenutke djeluje iritantno u ovoj ulozi. Ni Law, ni Winslet, a pogotovo Gandolfini nisu iskorišteni kako treba. Jedini koji se ističe je Hopkins u ulozi Burdenovog kuma, ali opet njegovom liku je dano premalo prostora. Da ne bi ispalo da film nema dobrih strana, želio bih istaknuti odličnu fotografiju i prikaz tadašnjeg vremena, ali, to u ovakvom tipu filma, nije trebala biti glavna odlika.
Film je solidan, koji se može pogledati, ali mislim da če svaki imalo ozbiljniji filmofil ipak biti razočaran i zbog toga filmu ipak dajem ocjenu manje nego što zaslužuje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 09.05.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Dosadno i Lose

Stvarno jako dosadan film. Uopce ne znam kojoj vrsti publike bi se ovaj film mogao svidjeti. Niti je za zene, niti je za muskarce. Djeca ga sigurno nece voljeti, a odrasli ce ga sigurno izbjeci. Dijalozi u filmu su vrlo teski. Uvijek imaju neko preneseno znacenje. Sean Penn je izuzetno los. Njegovo preglumljavanje je vrlo tesko gledati, a i izuzetno je antipatican.Anthony Hopkins je jedina svijetla tocka ovog filmskog fijaska.Ovakvu all-star ekipu glumaca i ovakav fijasko vec dugo nisam gledao. Izbjeci pod svaku cijenu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: