Svi kraljevi ljudi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Svi kraljevi ljudi

Svi kraljevi ljudi

All the King's Men (2006.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

120' drama

Režija:           Steven Zaillian

Uloge: Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet, James Gandolfini, Mark Ruffalo, Patricia Clarkson, Anthony Hopkins

Scenario:        Steven Zaillian

Producent/i:   James Carville, Todd Phillips, Michael Hausman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Svi kraljevi ljudi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.67
6
0.00

Ekranizacija Pulitzerom nagrađenog romana približava nam politički uspjeh čovjeka iz naroda koji dolazi na vlast no ne može se oduprijeti korupciji.

Nakon velikog uspjeha Oscarom nagrađenog filma Roberta Rossena iz 1949. došlo je vrijeme za novu ekranizaciju Pulitzerom nagrađenog romana Roberta Penna Warrena.

Film prati političku karijeru južnjaka Villa Starka (Sean Penn) iz Louisiane, čovjeka iz naroda koji u politiku ulazi sa željom da nešto promijeni i osigura bolji život većinom siromašnim obiteljima u svojoj zajednici.

Karijeru započinje skromno no ubrzo se okružuje plaćenicima stvarajući zid oko sebe koji mu omogućava vladanje čvrstom rukom. Iako se trudi pomoći sirotinji i održati obećanja njegove metode su prljave i nasilne, sredstva se ne biraju.

Najviše mu pomaže Jack Burden (Jude Law), njegov prvi čovjek od povjerenja zadužen za prljave poslove odnosno potragu za materijalom kojim će ucjenjivati svoje protivnike. To će još nekako i funkcionirati sve dok se namjeri na uglednog suca Irvina.

i.k.