Bandidas - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bandidas

Bandidas

Bandidas (2006.)

Europa Corp. / Blitz film i video

93' komedija, vestern, pustolovni

Režija:           Joachim Roenning, Espen Sandberg

Uloge: Salma Hayek, Penelope Cruz, Steve Zahn, Dwight Yoakam, Denis Arndt, Audra Blaser, Sam Shepard

Scenario:        Luc Besson, Robert Mark Kamen

Producent/i:   Luc Besson

Zemlja:          Frncuska, Meksiko, SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Bandidas

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.18
28
0.00

Dvije latinos bandidas (Penelope Cruz i Salma Hayek) osvećuju se opakom gringosu te pljačkaju bankas i zavode muchachos. Muy interesante..

Američki revolveraš Jackson (Dwight Yoakam) i njegova banda ubojica teroriziraju Meksikance kako bi se lakše dokopali njihove zemlje. Nakon što im Jackson ubije očeve, Maria (Penelope Cruz) i Sara (Salma Hayek) spremaju se za osvetu. Odlučuju postati pljačkašice banaka i ukrasti Jacksonov novac, a savjete im daje bivši pljačkaš Bill Buck (Sam Shepard).

Pljačkašice postaju uspješne i dijele novac sirotinji pa Jackson angažira njujorškog forenzičara Quentina (Steve Zahn) da ih pronađe. Quentin će uskoro upoznati opasni par, ali cure znaju kako obrlatiti muškarce...

'Vrućina' je spojila De Nira i Pacina, 'Gospodin i gospođa Smith' stvorili su Brangelinu, a 'Bandidas' će se pamtiti po udruživanju dvije zgodne frendice; Penelope Cruz i Salme Hayek. Film je radio još jedan duo, dva su redatelja, Joachim Roenning i Espen Sandberg iako iza svega stoji scenarist i producent Luc Besson, koji osim što štanca nastavke 'Taxija', stigne proizvesti i još pokoji potencijalni hit.

Kritičari su ovaj film nazvali ženskim 'Divljim divljim Zapadom', ali su mu zamjerili da nema originalnosti, napetosti i humora. Film je cijepljen i od erotike, iako ima scena gdje djevojke vježbaju ljubljenje na golom Zahnu, a kritičar Beyond Hollywooda ipak ističe da, iako 'Besson nikad nije znao napisati komediju', film je dobar onoliko koliko ga drži karizma dviju glumica pa se film preporučuje vatrenim obožavateljima Salme i Penelope.

s.p.