Bandidas - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bandidas

Bandidas

Bandidas (2006.)

Europa Corp. / Blitz film i video

93' komedija, vestern, pustolovni

Režija:           Joachim Roenning, Espen Sandberg

Uloge: Salma Hayek, Penelope Cruz, Steve Zahn, Dwight Yoakam, Denis Arndt, Audra Blaser, Sam Shepard

Scenario:        Luc Besson, Robert Mark Kamen

Producent/i:   Luc Besson

Zemlja:          Frncuska, Meksiko, SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Bandidas

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.18
28
0.00

markoboban 19.11.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Pljačkašice banaka

Gledajući mnoge vesterne iz tzv. Zlatnog doba (negde tamo sredinom 50.-ih pa sve do kraja 60.-ih) često puta smo mogli videti pljačkaše banaka u akciji. To su obično bili ''bad guys'', te su izgledali ružno, prljavo, opako. Luc Besson autor ovog projekta kao koscenarista i producent), rukovodio se drugačiijom logikom. U prvi plan stavlja dve zgodne cice. Jedna je Maria Alvarez (Penélope Cruz), lokalna devojka iz malog Santa Rita, Durango, kći siromašnog farmera. Druga je, Sara Sandoval (Salma Hayek) kći bogataša-bankara, školovana po Evropi, koja se vratila kući posle 10-ak godina života na visokoj nozi, među evropskom buržoazijom i aristokratijom. Kako se radi o 1848. godini, u vreme ekspanzije američke železnice, mnogi siromašni i zaduženi seljaci širom Meksika bili su prinuđeni da se odreknu svog parčeta zemlje, kako bi tu mogla proći već unapred određena železnička linija. Ljigavi Tyler Jackson (Dwight Yoakam) predstavnik New York Bank and Trusta, teroriše lokalno stanovništvo i kada likvidira očeve dveju glavnih junakinja, počinje njihova osveta. Najbolji način je pljačka manjih banaka u vlasništvu moćne New York Bank and Trust. Kada se njih dve susretnu prilikom pljačke jedne iste banke, rodiće se partnerstvo, pa će novopečene prijateljice krenuti zajedničkim snagama još bezobzirnije i još žešće da prazne manje banke pod zaštitom Jacksona. Kada stigne Quentin (Steve Zahn) američki forenzičar, sa zadatkom da ispita smrt Sarinog oca, tačnije da utvrdi da li je on stvarno otrovan, devojke će ga ubrzo pridobiti na svoju stranu (scena u sobi, kada njih dve u korsetima plešu, prilaze i poigravaju se sa srećnikom, zaista je erotična, zabavna, onako baš pada u oči). Sledi obračun sa mnogobrojnim revolverašima ljigavog Tyler Jacksona, ali uz podršku lokalaca, dve junakinje i Quentin, pronaći će metode da zauvek raskrinkaju loše momke i donesu ponovo osmehe na lica siromašnih Meksikanaca. Lagana radnja, protkana brojnim komičnim scenama, jeste usmerena na publiku koja ne traži nešto posebno, do puke opuštajuće zabave, bez potrebe da se mozak mnogo napreže. Izvrsni kostimi, kao i kompletna scenografija, postavljena na lokacijama San Luis Potosí i Durango u Meksiku, verno dočaravaju divlji zapad, što je bilo moguće zahvaljujući budžetu od €32,000,000. Ništa posebno, ali zabavno i lepo za oko, obzirom da su Salma i Penélope prisutne, gotovo u svakom kadru.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 19.04.2007 Ocjena recenzije : 0.0

babas in akcias

mucho zgodne zene,jadna prica,jos jadnije mjesto radnje.najpametniji u filmu je konj koji igra kržić kružić ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 06.02.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Seksi kaubojke

Pojavljivanje Penelope Cruz i Salme Hayek u istom filmu, uvijek će privući gledatelja bez obzira o kakvom filmu se radilo i koliko je kvalitetan.
Ovdje je riječ o vestern pustolovnoj komediji koja može proći kao solidna nedjeljna razbibriga koja od gledatelja ne zahtjeva mnogo, nego samo da isključi mozak i prepusti se filmu.
Ovaj film predstavlja kombinaciju ''Divljeg, divljeg zapada'' i ''Zorroa'', samo što su glavne junakinje ovdje puno zgodnije (posebno scena kada ''ispituju'' Zahna vezanog za krevet.) One kao par dobro izgledaju na ekranu i očito je da su se dobro zabavili na snimanju filma, a upravo njih dvije drže film. Da budu sigurni u komični element producenti i redatelji su dodali dežurnog sidekicka Steve Zahna u ulozi znanstvenika koji u početku ima zadatak da ih uhvati, ali im se na kraju pridruži (djeluje kao pradjed Gill Grissoma iz CSI).
Kako bi se naglasila vestern nota filma, angažiran je cool faca Sam Shepard u ulozi veterana razbojnika, koji ima zadaću da ultra-brzim tečajem od dvije djevojke stvori opasne razbojnike. Iako film pati od dosta nelogičnosti, ovakvom tipu filma to nije veliki nedostatak.
Na filmu su radila dva mlada redatelja kojima je ovo prvi pravi film, ali važno je istaći da je sve rađeno pod palicom Luca Bessona koji je i jedan od scenarista.
Na kraju se može reći da je ovdje riječ o solidnom filmiću koji sve temelji na spoju dviju zgodnih glumica, a mislim da one u ovom filmu neće nikoga previše razočarati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tihy 29.10.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Smiješno

Dakle smiješno i zabavno, ponegdje predvidljivo.Salma i Penelope su urnebesne!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: