U sjeni prošlosti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U sjeni prošlosti

U sjeni prošlosti

An Unfinished Life (2005.)

Miramax Films / Blitz film i video

107' drama

Režija:           Lasse Hallström

Uloge: Robert Redford, Jennifer Lopez, Morgan Freeman, Josh Lucas, Damian Lewis, Camryn Manheim, Becca Gardner, Lynda Boyd, R. Nelson Brown

Scenario:        Mark Spragg, Virginia Korus Spragg

Producent/i:   Leslie Holleran, Alan Ladd Jr., Kelliann Ladd

Zemlja:          SAD, Njemačka

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

U sjeni prošlosti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.08
13
0.00

Putevi samohrane majke i rančera samotnjaka ukrstit će se u mirnom ozračju Wyominga... Novi film iz dramske radionice Lassea Hallströma.

'U sjeni prošlosti' je drama holivudskog Šveđanina Lassea Hallströma ('Čokolada') nastala prema scenariju Marka Spragga i Virginije Korus Spragg. Film je ujedno i nova filmska šansa za Jennifer Lopez. Hoće li posrnula latino diva uspjeti zabljesnuti uz Roberta Redforda i Morgana Freemana?

Samohrana majka Jean Gilkyson (Lopez) očajnički se bori da zaštiti svoju 11- godišnju kćer Griff (Becca Gardner) od nasilnog dečka Garya (Damian Lewis) te, ne mogavši naći vlastiti smještaj, utočište pronalazi u mirnom Wyomingu kod svekra, umirovljenog rančera Einara Gilkysona (Robert Redford).

Jedina starčeva preokupacija nakon sinovljeve smrti, za koju krivi Jean, briga je za prijatelja Mitcha (Morgan Freeman) kojeg je teško ranio grizli. Jean se na njegovom pragu pojavljuje slomljena i 'bez kinte' zaklinjući se da je Griff njegova unuka. Ledeno starčevo srce uskoro će se otopiti, a njihovi će životi poprimiti sasvim novi smisao.

Kritike su za Hallströmov uradak podijeljene. Loše ga svrstavaju u skupinu filmova namijenjenih za Oprahin filmski klub, a posebno zanimljiv osvrt Kennetha Turana (LA Times) koja kaže: 'Ako ste ikad gledali bilo koji film, već znate što će se dogoditi u ovom'. Pozitivne kritike tiču se solidne režije, glume Redforda i Freemana, te redateljeve nepretencioznosti. Umijeće Mrs. Lopez uglavnom nije komentirano...

p.h.