U sjeni prošlosti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U sjeni prošlosti

U sjeni prošlosti

An Unfinished Life (2005.)

Miramax Films / Blitz film i video

107' drama

Režija:           Lasse Hallström

Uloge: Robert Redford, Jennifer Lopez, Morgan Freeman, Josh Lucas, Damian Lewis, Camryn Manheim, Becca Gardner, Lynda Boyd, R. Nelson Brown

Scenario:        Mark Spragg, Virginia Korus Spragg

Producent/i:   Leslie Holleran, Alan Ladd Jr., Kelliann Ladd

Zemlja:          SAD, Njemačka

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

U sjeni prošlosti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.08
13
0.00

moonwalker 22.07.2012 Ocjena recenzije : 2.0

Odličan film

Film je vrlo dobar, pa čak i odličan. Iako je radnja dosta klišeizirana, vrlo je tečna i prati sa vrlo napeto. Robert Redford je fantastičan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 09.10.2009 Ocjena recenzije : 2.5

Hallström se ponavlja

Hallströmovi uradci poput 'What's Eating Gilbert Grape', 'The Cider House Rules', 'Chocolat', ili još prijašnji filmovi koje je radio u rodnoj Švedskoj, mogu služiti kao ogledni primjer kako napraviti dobru dramu s odličnom karakterizacijom likova. 'An Unfinished Life' nažalost nije ispunio uvijek visoka očekivanja kada je riječ o Hallströmu; on sam, tj. njegova režija je sasvim solidna, baš kao i predivni pejsaži Kanade koja odlično zamjenjuje Wyoming. Glavni problem filma je scenarij koji je ne samo bolno predvidljiv nego je i već viđen više puta i neodoljivo podsjeća na Lasseov prijašnji film 'Something to Talk About'(tamo se kćer zbog problema u braku vraća kući svome ocu-rančeru!). No najsvjetlija točka je veteran Robert Redford koji apsolutno zasjenjuje sve ostale. Freeman glumi tip lika koje jako često glumi (sličan onome iz 'Million Dolar Baby'), Lopez je solidna a mlada Becca Gardner odlična. 'An Unfinished Life' je tako postao film koji možete pogledati samo zbog Redforda i pejsaža a nikako zbog radnje i karakterizacije likova koja je krasila većinu prijašnjih Hallströmovih ostvarenja. Kao njegov fan, pomalo sam i razočaran ovim filmom no nadam se da će sa svojim sljedećim filmom Hallström steći nove i oduševiti stare fanove. Usto moram dodati da je hrvatski prijevod filma napokon zadovoljavajući.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 12.07.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Lasse je zastranio

Kad ovaj film usporedim sa nekim od prijašnjih američkih ostvarenja Lasse Hallströma kao što su: The Cider House Rules, Chocolat, What's Eating Gilbert Grape... naprosto ne mogu vjerovati da se radi o istom čovjeku. Sve u ovoj priči je već viđeno, doslovno sve. Malo me podsjeća na neku ekranizaciju filmova Danniele Steel ili tako nešto.
Jedina dobra stvar je prisustvo Morgana Freemana i Roberta Redforda te super fotografija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: