Kad glumci zapjevaju - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Kad glumci zapjevaju

Kad glumci zapjevaju

Da glumci osim ispred kamere vole stati i ispred mikrofona, nije nikakva tajna. Mi smo probrali neke, a vi procijenite što im bolje stoji...

s.p. 05.07.2007 0 komentara

Kad glumci zapjevaju

Nijedan pregled glumačko-pjevačkih heroja nije potpun bez kralja TV trasha, koji je i prije 'Baywatcha' bio i ostao (rock) zvijezda – David Hasselhoff. Pa možda najbolje da počnemo s njim.

Istina, njegovo glavno tržište su zemlje njemačkog govornog područja (valjda pomaže kad ne razumiju tekstove), ali da je čovjek popularan – popularan je. Već smo vam javili kako je njegov spot za pjesmu 'Hooked On A Feelingo' na top-listama najgenijalnijih spotova ikad, ali webom pluta i tona drugih njegovih ništa manje genijalnih uradaka. Istina, u posljednje se vrijeme više priča o njegovom hapšenju zbog pijane vožnje i par sličnih incidenata s alkoholom (snimljen je pijan pred očima svoje kćerke), ali kako možeš postati prava rock zvijezda bez problema s ovisnošću i bar jednog hapšenja?


David Hasselhoff: 'Looking For Freedom'

Kad smo već kod 'bad boys' jednog takvog glumio je Jared Leto u tinejdžerskoj seriji 'My So-Called Life'. Ne-baš-tako pametni Jordan Catalan, bio je opsjednut željom da mu se band proslavi pa nije primjećivao da ga potajno voli Angela Chase (Claire Danes). U stvarnosti se Jared potvrdio ulogom u 'Rekvijem za snove' i ozbiljno posvetio - glazbenoj karijeri. Pjeva, svira gitaru i piše pjesme za svoj bend '30 Seconds to Mars', čiji je jedan od članova i američki Hrvat Tomislav 'Tomo' Miličević, brat glumice koja je prošetala u par kadrova prošlog Bonda, Ivane Miličević


Jared Leto i 30 Seconds to Mars: 'The Kill'

Za 'bad girl' Juliette Lewis već smo vam davno javili da ni sama ne zna je glumica, ili pjevačica i sviračica. Najavljivali smo i da će Juliette and the Licks nastupiti u Zagrebu, ali je koncert odgođen, a jesmo li što propustili procijenite iz jedne od njihovih uspješnica.


Juliette (Lewis) and The Licks - 'Sticky Honey'

U glazbene vode uskočila je i Scarlett Johansson. Prije par godina otpjevala je 'Summertime' za ploču na kojoj glumci pjevaju u humanitarne svrhe, a u 'Izgubljeni u prijevodu' otpjevala je karaoke zajedno s s Billom Murrayom. Film efektno završava songom banda Jesus and Mary Chain 'Just Like Honey', istim onim koji je grupa je zapjevala zapjevala i na svom povratničkom nastupu u travnju 2007., tijekom svirke na festivalu Coachella, a pridružila im se i Scarlett. Glumica je za svoj nastup pobrala veliki pljesak, pa se okuražila i na krupnije stvari. Tako krajem godine sprema 'Scarlett Sings Tom Waits', album na kojem će pjevati, jasno vam je, isključivo covere Toma Waitsa.


The Jesus and Mary Chain featuring Scarlett Johansson - 'Just Like Honey'

Prije nego se potvrdio kao akcijska zvijezda , Bruce Willis je osamdesetih bio kuler iz serijala 'Slučajni partneri'. () postao romantični junak, pa se pokušao okušati i kao – pjevač bulesa. Pod umjetničkim imenom Bruno (koje sada asocira na austrijskog Boratovog alter-ega), Bruce je izdao dve ploče, 'The Return of Bruno' i 'If It Don't Kill You, It Just Makes You Stronger', a njegova obrada 'Respect Yourself' ušla i među prvih pet na američkim top-listama.  


Bruce Willis and The Pointer Sisters: 'Respect Yourself'

Deset godina kasnije svaka je mlada muška filmska zvijezda u usponu imala svoj band: Johnny Depp svirao je u svom 'P', River Phoenix u 'Aleka's Attic', a Keanu Reeves u 'Dogstar'. Do današnjih dana preživio je samo posljednji, a je li tome razlog virtuaoznost svirke ili samo dokona tvrdoglavost Matrixova junaka provjerite na jednoj od snimki s 'Dogstarovih' nastupa.


Keanu Reeves & Dogstar: Halo

Toliko zasad. Pregled glumaca koji vole zapjevati mogli bismo nastavljati u nedogled (i jednog od idućih dana i hoćemo), a vi nam javite ako smo propustili nekog od vaših favorita...

Komentari

Nema komentara.