Ivona Juka pobjednica BSHORTS-a!!! - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Ivona Juka pobjednica BSHORTS-a!!!

Ivona Juka pobjednica BSHORTS-a!!!

Prvi festival kratkog digitalnog filma u Slavonskom Brodu je završio. Ime Ivone Juka, dobitnice Grand Prixa već znate, a znate li za Tomislava Lačića?

p.h. 16.05.2006 0 komentara

Ivona Juka pobjednica BSHORTS-a!!!

Na finalnoj večeri održanoj 14.05. u amfiteatru KKD Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu završio je festival BSHORTS 2006. Te su večeri slavili dobro nam poznata redateljica Ivona Juka i slavonskobrodski student Tomislav Lačić.

Žiri kojim je predsjedavao zagrebački režiser Zoran Sudar dodijelio je Grand Prix wiesbadenskoj i DHF-ovskoj slavljenici Ivoni Juka za kratki film 'Montaža-razglednica iz Hrvatske' (naslovna) koji je nedavno prikazan na Danima hrvatskog filma. Film je nastao je na radionici Europske filmske akademije na temu montaže, a predstavljen je i na dodjeli Europskih filmskih nagrada koja se održala početkom prosinca 2005. godine u Berlinu.

Nagradu publike dobio Tomislav Lačić iz Slavonskog Broda, za kratki film 'Na Kome Brod Ostaje'. Lačićev film je prvi spot brodske hip hop grupe SB Reprezenta, a mladi redatelj je na BSHORTS aplicirao još jednim kratkim filmom koji je ušao u užu konkurenciju, radi se o filmu 'Jula – jedan element', u kojem je zabilježio spontani beatbox hip hopera Jule, slavonske ritam mašine na temu 'kava se kuha'. Kliknite, nećete požaliti...

Sretna okolnost BSHORTS festivala jest da su svi filmovi koji su ušli u uži krug (a među njima je i 'Kob' Krešimira Perneka nagrađen na natječaju 100 sekundi slave) dostupni u virtualnom kinu, te da ih je moguće komentirati. Stoga, klikajte ovdje.

Komentari

Nema komentara.