Pobjednici 100 sekundi slave - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Pobjednici 100 sekundi slave

Pobjednici 100 sekundi slave

Pobjednici nedavno završenog T-Portalovog natječaja proglašeni su uz projekciju 18 najboljih na velikom platnu. Ako već niste, obavezno provjerite.

p.h. 10.05.2006 0 komentara

Pobjednici 100 sekundi slave

Na T- Portalov natječaj '100 sekundi slave' za najbolji film u trajanju od 30 do 100 sekundi pristigao je čak 131 uradak, a mi smo imali priliku najboljih osamnaest odgledati na velikom platnu. Svježi, duhoviti i pametni filmovi koji kvalitetom nadmašuju one prikazane na većini relevantnih hrvatskih festivala oborili su nas s nogu. O pobjedničkom filmu odlučio je stručni žiri u sastavu Dalibor Matanić, Nina Violić, Milan Majerović Stilinović, Ante Magzan, Ninna Lara Vidačković i Mladen Šimunov, a radi se o drami 'Kob' mladog Zagrepčanina Krešimira Perneka koja prati zadnje sekunde života troje likova: mladog policajca koji pokušava otplatiti dugove, dilera koji ne želi izgubiti sina i djevojke koja želi postati majka. Film dinamičnog ritma i stripovskog ugođaja svakako zaslužuje ponovno gledanje.

Kob, Krešimir Pernek

Drugu nagradu, rezerviranu za film s najvećom prosječnom ocjenom glasova gledatelja, osvojio je film 'Vrbovečki Tony Hawk' autora Marka Prše koji u 'rani Spike Jonze' maniri prezentira lik i putanju vrbovečkog skejtera. Inače, taj je film jedini u konkurenciji dobio peticu – s nevjerojatno visokim prosjekom od 4,76. Treću nagradu, namijenjenu najgledanijem filmu, s nevjerojatnih 7212 glasova, osvojila je urnebesna parodija 'Tele-Krele' u kojoj nabrijani trgovac s aurom Angela iz Linea Case dokonom klijentu prodaje 1 kunu i podmetač za čašu za 'samo' za 11 kuna. Mladi autor Dinko Šego pri uručivanju nagrade izjavio je da nije uzbuđen, te da su za njega glasali prijatelji. Mario Križak i Marko Mlinarić iz Zagreba potpuno zasluženo su odnjeli nagradu za najduhovitiji film o nesvakidašnjem kapetanu koji ljudima otkriva ono što je očito, 'Kapetan Očit' (naslovna). Ova parodija na likove superjunaka sa stripovskim balončićima i sinkronizacijom na razlomljeni engleski jezik bi na RAF-u svakako bila jedan od favorita.

Tele-Krele, Dinko Šego

Ostali nagrađeni filmovi koje također možete pogledati na T-Portalu:
SF film: 'Ol'junidislav protiv izvanzemaljaca' Damira Altera Matijevića (Zagreb)
Art-film: 'Izgubljeno' Maria Čaušića iz Osijeka.
Naj atmosfera u filmu: 'Najljepši dan u mom životu' Marka Mihalinca (Zaprešić).
Naj 'home video' film: 'Poseban dan' Zorana Zekanovića (Zadar).
Deveto i deseto mjesto osvojili su filmovi 'Tekma' Ivana Klepca i 'Odnos' Irene Škorić.

Komentari

Nema komentara.