Otvoreni natječaji za bSHORTS i 7. Dane filma - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Otvoreni natječaji za bSHORTS i 7. Dane filma

Otvoreni natječaji za bSHORTS i 7. Dane filma

Dragi naši filmski radnici. U Slavonskom Brodu se traže vaši kratki, a u Širokom Brijegu dokumentarni filmići. Tri, četiri, sad! 

p.h. 23.03.2006 0 komentara

Otvoreni natječaji za bSHORTS i 7. Dane filma

Svečano objavljujemo svim stvarateljima na području kratkog metra da je natječaj za bSHORTS za 2006. godinu otvoren i traje do 31. ožujka. Festival je otvorenog tipa, tj. svi koji to žele mogu poslati svoj kratki (30 sekundi do 3 minute) uradak (dokumentarni, eksperimentalni, video-art, animirani, promidžbeni) snimljen bilo kojim digitalnim sredstvom: video kamerom, digitalnim foto – aparatom, mobitelom, ili pak digitaliziran sa VHS – a.

Svoja remek djela možete dostaviti isključivo putem interneta, a adresa se nalazi na službenim stranicama novonastalog festivala. Filmovi iz konkurencije bit će online u travnju, kad žiri kojim predsjedava Zoran Sudar ('Posljednja volja', 'Naši i vaši', 'Zlatni vrč') izabere sudionike, a pobjednici će biti proglašeni u svibnju. Finalna večer s offline projekcijama najboljih filmova, proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada održaće se u Slavonskom Brodu 14. svibnja.

Druga sretna vijest je da će od 6. do 9. rujna 2006. u Širokom Brijegu biti održani 7. po redu mediteranski festival dokumentarnog filma, Dani filma. Natječaj za sudjelovanje je otvoren na službenoj stranici i traje do 1. svibnja 2006. Za sudjelovanje na ovom festivalu je bitno samo da dolazite iz neke od mediteranskih zemalja, te da na lageru imate dokumentarac. Ukoliko sa svojim uratkom uspijete ući u konkurenciju, natjecat ćete se za festivalski Grand Prix – Zlatni Projektor te pripadajućih 3000 eura. Selektor je Ognjen Sviličić.

Komentari

Nema komentara.