Nagrade stigle, filmovi se traže - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Nagrade stigle, filmovi se traže

Nagrade stigle, filmovi se traže

Leona Paraminski nagrađena u Nici, 'Mehaničke figure' osvajaju Internet, a filmove traže Liburnia, Revija mladeži i Four River Film Festival.

s.p. 30.04.2010 0 komentara

Nagrade stigle, filmovi se traže

Leona Paraminski nagrađena je za najbolju žensku ulogu u kratkometražnom filmu Dalibora Matanića 'Tulum', prikazanom u programu konkurencije na nedavno završenom Međunarodnom filmskom festivalu kratkometražnog filma u Nici (20. – 25. travnja 2010.). Leona Paraminski glavnu ulogu tumačila je i u Matanićevoj kratkometražnoj 'Suši' (2002.), prvom u nizu iz planirane serije šest kratkih filmova ('Tulum' je drugi film!) kojima je zajednička tema – svakodnevica mlade djevojke čiji se emotivni svijet isprepliće s realnošću svijeta u kojem živi. U ostalim filmovima glavnu ulogu će također odigrati Leona Paraminski.

Kratki film 'Mechanical Figures 3_New Yorker Times' odabran je 27. travnja 2010. za 'Staff's Pick' na popularnoj web stranici Vimeo.com! Nakon filma 'Mechanical Figures 00_IDEAS' u prosincu 2009, 'New Yorker Times' je drugi kratki film iz projekta 'Mehaničke figure' kojem je ukazana ta velika čast. Film se neko vrijeme otvarao na ulaznoj stranici Vimea, a sada stoji u rubrici 'Videos We Like'. Eksperimentalni animirano-dokumentarni film, kojeg je jedan od gledatelja prokomentirao kao 'film hrabre eksperimentalne estetike koja miješa tradiciju i moderne tehnike animacije', rađen je različitim tehnikama, od stop-motiona do crtane animacije, uključuje materijale snimane u Zagrebu i drugim lokacijama u Hrvatskoj, preko New Yorka do Japana, a u njemu o Tesli govore Terry Gilliam, Laurie Anderson, slavna umjetnica performansa Marina Abramović i njujorški umjetnik neona Mat Dilling.


'Mechanical Figures 3_New Yorker Times', r: Helena Bulaja.

Organizatori 8. Liburnia film festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova u Hrvatskoj da ih prijave na natječaj i sudjeluju na jedinom festivalu domaćeg dokumentarca u zemlji. Filmovi moraju biti završeni u 2009. ili 2010. godini. Trajanje i tehnika snimanja nisu zadani. Oglednu kopiju na DVD-u, uz ispunjenu prijavnicu, potrebno je poslati poštom na adresu: UDRUGA DELTA, BLAŽA POLIĆA 2/IV, 51000 RIJEKA. Prijavnicu je moguće preuzeti na www.liburniafilmfestival.com., a natječaj je otvoren do 31. svibnja 2010. godine. 8. Liburnia film festival održat će se od 26. do 29. kolovoza 2010. u lučici u Ičićima (Opatija) u organizaciji udruga Delta i Moji Ičići. Sve dodatne informacije o Festivalu mogu se dobiti putem telefona (051/337-279, 091/4825-443) ili e-maila: info@liburniafilmfestival.com.

U tijeku su prijave za 15. Filmsku reviju mladeži i 3. Four River Film Festival koji će se održati od 9. do 12. rujna 2010. u Karlovcu. Filmska revija mladeži godišnja je priredba na kojoj se prikazuju najnovija filmska i video ostvarenja mladih autora iz Republike Hrvatske i autora koji su hrvatski državljani koji djeluju u inozemstvu. U sklopu 15. revije održat će se i međunarodna revija za mladež pod nazivom Four River Film Festival. Priređivači Revije i Festivala su Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac. Rok za prijavu za Reviju i Festival je 1. lipnja 2010.

Komentari

Nema komentara.