Coeni čiste prljavu propagandu - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Coeni čiste prljavu propagandu

Coeni čiste prljavu propagandu

Joel i Ethan Coen angažirali su se u borbi za čisti zrak pa predstavljaju svoje spotove s parolom: 'Nema čistog ugljena!'

s.p. 02.03.2009 0 komentara

Coeni čiste prljavu propagandu

Nakon Oscara i špijunske satire, braća Coen snimila su ekološki spot. Subverzivni Joel i Ethan Coen režirali su lažnu reklamu za 'Clean Coal Air Freshener' - osvježivač zraka sa 'čistim ugljenom'. Koncept reklame je dobro poznat - ozbiljan tip u odijelu prilazi finoj četveročlanoj obitelji u predgrađu i predstavlja im proizvod koji će im pomoći... ili možda neće? Poanta reklame je da česta upotreba riječi 'čisto' možda neke uvjeri da postoji takva stvar kao što je 'čisti ugljen', ali takva stvar je samo propaganda.


(Anti)reklama za 'Clean Coal Air Freshener', r: braća Coen.

Naručitelj ove reklame je Reality Coalition koji unajmljuje oglasni prostor da bi Amerikancima pokazao kako industrijske korporacije šire lažnu propagandu o 'čistom', 'ekološki manje štetnom ugljenu'. U stvarnosti su termoelektrane na ugljen odgovorne za ogromna ispuštanja ugljičnog dioksida u atmosferu, a to ima kobni utjecaj na globalno zatopljenje. Više informacija o tome što je istina, a što mit - potražite na linku ovdje.


Reportaža sa snimanja (anti)reklame.

A sljedeća premijera koju Coeni pripremaju je ona za komediju 'A Serious Man'. Naslov sve govori - i kada se šale, braća Coen misle ozbiljno!

Komentari

Nema komentara.