Natječite se, putujte, pobjeđujte - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Natječite se, putujte, pobjeđujte

Natječite se, putujte, pobjeđujte

Blank džabe školuje klince, Velesajam kulture postaje europski sajam, a najbolji putuju po svijetu - treba nam 'Ona koja mjeri' da ih prebroji.

s.p. 16.10.2008 0 komentara

Natječite se, putujte, pobjeđujte

Tko kaže da filmsko školovanje ne može biti besplatno? Filmska udruga Blank džabe organizira filmsku radionicu za starije osnovnoškolce, i to s početkom 20.10. u 20h na lokaciji Trg Ivana Kukuljevića 1a u Španskom. Po principu rotacije polaznici će proći sve pozicije unutar filmske/tv ekipe: režiser, asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer, novinar. Voditelj radionice je Dario Juričan, prijave i informacije se mogu dobiti na broju 091/8938-172, web adresi www.blankzg.hr ili na e-mail adresi blank@inet.hr.

Podsjećamo i da je rok za prijavu za ovogodišnji 5. Velesajam kulture 1.11., pa još jednom pozivamo sve ostale zainteresirane na sudjelovanje. Ovogodišnji Velesajam kulture ima podnaslov EUropska kultura u SC-u. Projekti sudionika 5. Velesajma moraju uključivati elemente drugih europskih kultura i prezentirati jezike, kulturu, glazbu i kuhinje svih zemalja sudionica Velesajma. Za više informacija - klik.

Ako vas zanima dokumentaristika, u Jihlavi se od 22. listopada održava East European Forum koji je, kako mu ime i kaže, posvećen Istočnoj Europi. U sklopu raznih događanja održat će se i 'pitching sessions', pa filmaši mogu prezentirati svoje ideje distributerima, predstavnicima filmskih fondova, urednicima i ostalim nadležnim za financiranje filmova. Za više informacija pogledajte link ovdje.

Plakat za 'Donumentu 2008'

U njemačkom gradu Regensburgu 25. listopada započinju Dani hrvatskoga filma kao sastavni dio manifestacije Donumenta 2008, svojevrsnog festivala kulture podunavskih zemalja kojemu je ove godine tema Hrvatska i njezina umjetnost. Prikazat će se 'Kako je počeo rat na mom otoku''Konjanik', 'Što je muškarac bez brkova', 'Što je Iva snimila 21. listopada 2003?', 'Put lubenica' i 'Armin'. Animirane snage predstavljaju: 'Silencijum' Davora Međurečana i Marka Meštrovića, 'Levijatan' Simona Bogojevića Naratha, 'Teorija odraza' Darka Bakliže, 'Duplex' Gorana Trbuljaka, 'Unplugged' Stjepana Mihaljevića, 'Soldat' Davida Beroša Bonnota i 'Plac' Ane Hušman.

A po svijetu i dalje putuju hvaljeni hrvatski filmovi. Dokumentarno 'Izgubljeno blago' Branka Ištvančića je u selekciji za nagrade na Autrans International Mountain Film Festivalu u Francuskoj. Kratkometražni 'Rastanak' Irene Škorić uvršten je u program Međunarodnog festivala mediteranskog filma - Montpellier, a dokumentarni 'Edo Maajka-Sevdah o rodama' /naslovna/ Silvija Mirošničenka putuje na ugledni festival Prix-Europa u Berlinu.

A jedan film je na svom putovanju pokupio i nagradu. 'Ona koja mjeri' Veljka Popovića osvojio je Grand Prix na festivalu Balkanima održanog u Beogradu od 7. do 11. studenoga. Na istome festivalu film je dobio i nagradu 'Nassos Vakalis' koju dodjeljuje European Animation Centre iz Atene. Čestitamo i čekamo - sljedeće nagrade!

Komentari

Nema komentara.