Završio prvi Festival na 4 rijeke - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Završio prvi Festival na 4 rijeke

Završio prvi Festival na 4 rijeke

Nije falilo ni dobrih srednjoškolskih filmova ni publike, samo je nedostajao poneki član žirija, no na kraju je podijeljeno i više nagrada od predviđenog.

s.p. 09.09.2008 0 komentara

Završio prvi Festival na 4 rijeke

Netom su završili 13. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži i 1. Four River Film Festival u Karlovcu, na kojima su prikazivani srednjoškolski filmovi iz Hrvatske i svijeta. Trebalo je biti dodijeljeno 'samo' deset nagrada, no na kraju je u nacionalnoj i međunarodnoj konkurenciji bilo čak četrnaest nagrada i pohvala. U nacionalnoj konkurenciji najbolji animirani film je zagrebačka 'Utjeha kose', a najbolji dokumentarac je osječki 'Crno-bijeli svijet'. U kategoriji dokumentarca žiri je posebnu pohvalu dodijelio filmu 'Dečko sa strane' Studija kreativnih ideja Gunja. U otvorenoj kategoriji najboljim je proglašen splitski rad 'Kojih nije bilo', a kod domaćih igranih filmova opet je trijumfirao Studio kreativnih ideja Gunja s filmom 'A di si ti meni', koji je i dobio Grand Prix kao najbolji film 13. Revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži i 1. Four River Film Festivala.

Nagrade u međunarodnoj konkurenciji osvojili su srpski 'Enter' kao najbolji animirani film, dok je slovenska Luksuz produkcija pobrala nagrade za najbolji dokumentarac ('Vsi smo iz Bronxa') i igrani film ('Pa ne že spet'). Ostatak nagrada otišao je Britancima i njihovom Suited and Booted Studios, za najkvalitetnijeg iz otvorene kategorije proglašen je 'The Invaders', a film koji je dobio posebnu pohvalu žirija dobio je i nagradu publike - 'Kill the Slob'.

Festival je inače imao probleme s žirijima, član međunarodnog žirija Libanonac Amin Dora nije uspio doći do Karlovca, pa ga je zamijenio Petar Krelja koji je došao premijerno predstaviti svoj dokumentarac 'Preko granice', inače inspiriran temom filma kojeg su prije godinu dana snimili članovi Studija kreativnih ideja Gunja. A u domaćem žiriju zbog bolesti se nije pojavio kritičar Boško Picula, ali je i taj žiri odradio svoj posao i dodijelio brojne nagrade, na radost 3000 posjetitelja koji su od 4. do 7. rujna pratili bogati karlovački filmski meni.

Komentari

Nema komentara.