Gledajte! Glasajte! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Gledajte! Glasajte!

Gledajte! Glasajte!

Mladi ste? Volite film? U Puli ste? Glasajte! A ako vam je riječni ugođaj draži od morskog - svratite u Vukovar ili Karlovac.

s.p. 10.07.2008 0 komentara

Gledajte! Glasajte!

Festival igranog filma u Puli poziva sve ljubitelje filma od 18 do 29 godina koji žive ili za vrijeme održavanja festivala (od 19. do 26. srpnja) borave u Puli da se prijave za sudjelovanje u Žiriju mladih filmofila. Članovi Žirija gledat će sve filmove nacionalnog i međunarodnog natjecateljskog programa, ocjenjivati ih, te sudjelovati u anketama i diskusiji o filmovima. Svi članovi Žirija dobit će festivalski katalog i posebnu akreditaciju za projekcije u Areni i sva druga događanja. Prijave s kratkim životopisom i pismom motivacije šaljite na glasnogovornik@pulafilmfestival.hr do 15. srpnja u 12.00 sati. Žiri mladih filmofila prvi je puta osnovan lani kada je nagradio Jiøíja Menzela za 'Služio sam engleskog kralja' i Dejana Aćimovića za 'Moram spavat, anđele'.

Vukovar Film Festival je svoje 2. izdanje započeo svečano, uz prazne boce i krupni otpad. Ne, to ne znači da su uzvanici ostavljali smeće za sobom, nego da je otvaranje u srijedu proteklo uz projekcije filmova 'Prazne boce' češkog autora Jana Sveraka, te s kratkometražnim 'Krupnim otpadom'  /naslovna/ Igora Mirkovića. Dan prije toga na šlepu su prikazani filmovi snimani u Vukovaru - 'Romansa konjokradice' iz 1971. i promotivni video za novi kratki film Dalibora Matanića 'Tulum', snimljen tek pred nekoliko dana.


Špica Pula film festivala 2008.

Osim iz zemlje, dobre festivalske vijesti stižu i iz Tunisa, gdje je na Svjetskom festivalu neprofesijskog filma u Tunisu UNICA 2008, u konkurenciji 29 zemalja svijeta hrvatska selekcija nagrađena kao najbolja nacionalna selekcija. Uz to, tri hrvatska filma osvojila su i pojedinačne nagrade - Zlatnu medalju dobio je dokumentarac 'Stonoga' Rasima Karalića iz Delnica, dok su dvije Brončane medalje osvojili animirani filmovi FKVK iz Zaprešića – 'Čovjek koji je smrskao kip' Justine Kosir i 'Sv. Pero zaštitnik životinja', zajednički rad Ines Samaržije, Ane Blažić, Marijane Brekalo i Marije Sedak-Benčić.
 
Najavljena je i Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži, koju po drugi put u Karlovcu organiziraju HFS i Kinoklub Karlovac. Od 4. do 7. rujna prikazivat će se filmovi podijeljeni u 4 kategorije: igrani, dokumentarni, animirani te glazbeno /namjenski/eksperimentalni film. U glavnoj selekciji je 32 filma, a ovogodišnja novost u programskoj koncepciji je uvođenje međunarodnog programa pod nazivom Four River Film Festival. U popratnom programu prikazivat će se jedan od filmova s ovogodišnjeg Pulskog festivala, zatim nagrađivani 'Persepolis', pa novi dokumentarni film Petra Krelje koji tematizira problem školovanja srednjoškolaca iz Gunje, te filmovi za djecu poput 'Čudesne šume' i 'Družbe Pere Kvržice'. Toliko o Reviji, a podsjećamo Vas da sutra otvara i Tabor film festival, o čemu više informacija potražite ovdje.

Komentari

Nema komentara.