Gđa. Revija ima 40 godina - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Gđa. Revija ima 40 godina

Gđa. Revija ima 40 godina

Gospođa Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva slavi 40. rođendan, a gospodin Kinoklub Zagreb čak 80. Zlatne godine!

filmski.net 28.11.2008 0 komentara

Gđa. Revija ima 40 godina

Danas u kinu Tuškanac počinje 40. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Zagreb. Revija je centralno mjesto hrvatskog filmskog amaterizma i uz Pula film festival, najstariji filmski festival u Hrvatskoj.

Osim ove okrugle obljetnice slavi se još jedna - 80 godina postojanja Kinokluba Zagreb, najstarijeg filmskog kluba amaterskih autora u ovom dijelu Europe i jednoga od najstarijih na svijetu. Tom prilikom predstavljen je DVD '80 godina Kinokluba Zagreb'.

Svečano otvaranje Revije održat će se večeras u 21 sat u kinu Tuškanac. Ceremoniju otvaranja vodit će mladi glumac Zoran Pribičević, a pozdravne govore održat će predsjednik KKZ–a Vedran Šamanović i dr. Ante Markotić iz Hrvatske zajednice tehničke kulture. Nagrađena autorica 39. revije, Maja Koroman, službeno će proglasiti 40. reviju otvorenom.

Na ovogodišnju Reviju prijavilo se 126 filmova, a ocjenjivački sud u sastavu Ana Hušman, Darko Kreč, Miroslav Mikuljan, Vjeran Pavlinić i Dražen Žarković, odabrao je 58 filmova koji će biti prikazani u šest revijskih projekcija. Prva počinje danas u 17 sati, a zadnja je u u subotu u 21. Cjeloviti raspored projekcija pogledajte ovdje.

U nedjelju će se točno u podne javnom selekcijom, po pravilima UNICA-e, odabrati deset najboljih filmova, kojima će biti uručene nagrade i priznanja. Tada će biti prikazani i odabrani filmovi s UNICA-e, te filmovi prijavljeni na ovogodišnju reviju koji su ostali izvan službene konkurencije.

Komentari

Nema komentara.