Uspješna djeca - sretna Maajka - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Uspješna djeca - sretna Maajka

Uspješna djeca - sretna Maajka

Učenici prikazuju svoje filmove u Karlovcu, a Palunko nagradio mlade scenaristice. Uz tako talentiranu djecu, 'Maajka' može ponosno u svijet.

s.p. 03.09.2008 0 komentara

Uspješna djeca - sretna Maajka

Danas se u Karlovcu otvara 13. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži, koja će imati i međunarodni program pod naslovom '1. Four River Film Festival'. Do 7. rujna će se za nagrade u raznim kategorijama boriti 33 filma u domaćem i 20 u međunarodnom programu. U međunarodnom žiriju sjedi i poseban gost Revije/Festivala, glumac Slavko Štimac. U sklopu programa za djecu prikazat će se njegov prvi film 'Vuk samotnjak', kao i dječji klasici 'Družba Pere Kvržice', 'Ne daj se Floki' i 'Čudesna šuma'. Za stariju publiku tu su animirani 'Persepolis', igrani 'Ajde, dan...prođi!', te dokumentarci 'Preko granice' i 'Slučajni sin'.

Kad već govorimo o dokumentarcima, spomenimo da je biografski film 'Edo Maajka-Sevdah o rodama' scenarista i redatelja Silvija Mirošničenka pozvan na dva ugledna filmska festivala koji prikazuju najbolje glazbene dokumentarce. Prvi je Unerhoert Film Festival u Hamburgu, a drugi je MOFFOM u Pragu.

Edo Maajka - uspješan i u glazbi i na filmu

Završen je 7. europski natječaj za scenarije kratkometražnog filma u organizaciji Palunka i Nisi Mase. Pobijedila je Vedrana Klepica sa scenarijem 'Koma' koji je ocjenjen 'zanimljivim i duhovitim scenarijem kvalitetne strukture', a druga je Zrinka Ivanko čiji scenarij 'Merlin' je pohvaljen zbog 'dobro postignute atmosfere, zaokruženosti i nepretencioznosti'. Treća od nagrađenih mladih scenaristica je Vlatka Bičić za 'Reci A ako te boli' jer taj 'scenarij posebnu pažnju posvećuje vizualnom i zvučnom aspektu medija'. Pobjednički scenarij će predstavljati Hrvatsku na slijedećoj razini natjecanja gdje će se natjecati za tri glavne europske nagrade – sredstva za produkciju kratkometražnih filmova. Sretno!

Komentari

Nema komentara.