Počela ljetna školica - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Počela ljetna školica

Počela ljetna školica

U Šipanu se zahuktava Ljetna škola filma, počele su radionice i mali filmski festival, a najbolji u školi bio je Predrag Vušović - Pređo.

s.p. 09.08.2008 1 komentara

Počela ljetna školica

Počela je škola kojoj se svi vesele - Ljetna škola filma Šipan. Početkom tjedna su organizatori po peti put otvorili Školu, i to pred prepunim gledalištem u kinu podno starog Platnja. Predstavljene su ovogodišnje besplatne radionice za djecu, a publika je mogla upoznati i voditelje radionica  - Zvonimira Jurića, Nikolu Bišćana, Amira Kambera, Petru Seliškar, Branda Ferroa, Draška Ivezića i Željka Koprolčeca. 58 učenika u prostorijama Osnovne škole Šipan tijekom deset dana uče sve o režiranju, snimanju, kadriranju, glumi, animaciji i fotografiji. Prvog radnog dana djeca su dobila svoju 'radnu uniformu', majice Ljetne škole filma Šipan po kojima ih svi mogu prepoznati kao mlade filmaše. Radionice su krenule sa laganim radnim tempom prilagođenim ljetnim vrućinama, no približavanjem datuma premijere i tempo se ubrzava.

Dok djeca smišljaju priče i snimaju, oni malo stariji se svaku večer zabavljaju uz mali filmski festival, koji spremno dočekuje goste Škole i sve posjetitelje Šipana. Posebna poslastica festivala bila je projekcija filma 'Nije kraj' koji je osvojio Nagradu publike na festivalu u Puli. Više od 200 ljudi je u jedinstvenom ambijentu otvorenog kina uživalo u filmu, a dočekalo ih je i posebno iznenađenje. Ravno s proba predstave na Dubrovačkim igrama navratio je glavni glumac filma 'Nije kraj', legendarni Predrag Vušović - Pređo /naslovna/. Iako je stigao tek na kraj filma, izazvao je oduševljenje gledatelja i malih fanova - polaznika radionica Ljetne škole filma Šipan koji su odmah tražli slike i autograme. Škola i popratni program traju do 14. kolovoza, pa očekujte još vijesti iz škole koju svi vole.

Komentari
A: lelo 11.08.2008 Pogledaj profil

Što jedan od najvećih hrvatskih antitalenata- Zvonimir Jurić može naučiti djecu'! Sramota!