Male vijesti o velikim festivalima - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Male vijesti o velikim festivalima

Male vijesti o velikim festivalima

Velika Rusija dolazi u mali Motovun, mali mobitel dovoljan Ištvančiću da osvoji Filmmob, a Libertas nudi velike nagrade publici.

s.p. 13.06.2008 0 komentara

Male vijesti o velikim festivalima

Motovun Film Festival je uvijek pun gostiju, a malo mjesto će uskoro ugostiti - veeeliku rusku kinematografiju. Festival završava pripreme za veliku obljetnicu 10. rođendana, a tim povodom u Motovunu (ali i u Zagrebu!) prikazivat će se bogat izbor ruskih filmova. Gledatelji će moći vidjeti sedam najgledanijih ruskih filmova od 1990. do danas (sigurno i 'Stražare noći', naslovna), sedam festivalskih uspješnica koje u Hrvatskoj još nisu prikazane, te dvanaest manje slavnih, ali antoloških naslova sovjetske kinematografije. Detaljnije informacije o programu očekujte uskoro.

Kratki film 'Fair play' Branka Ištvančića pobjednik je premijernog izdanja Filmmoba, festivala kratkih filmova snimljenih mobitelom. Festival je osmislila i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem organizirala porečka udruga mladih USB, a Ištvančić je poslao film koji je snimio mobitelom u jednom kadru, u Sarajevu ove godine. Na natječaj je stiglo 30-ak filmića, a organizatori su 7. lipnja 2008. u gradskome kinu u Poreču publici prikazali njih 23. Nagrađeni film, 'Fair play', možete pogledati na web stranici autora ovdje.


'Rastanak', r: Irena Škorić, cijeli film

A ako i vi želite biti dio Libertas Film Festivala, podsjećamo vas da ne morate ni ići u Dubrovnik, a možete biti i dio publike i član žirija tog dubrovačkog festivala. Sve do 26. lipnja, posjetitelji T-Portala mogu pogledati sve kratke filmove iz festivalske konkurencije i izglasati pobjednika kojeg očekuju bogate nagrade Libertas Film Festivala i T-portala. U konkurenciji se nalaze i filmovi koji su već obišli razne festivale, poput 'Rastanka' Irene škorić, a vi ne budite lijeni nego pogledajte sve filmove i glasajte...

Komentari

Nema komentara.