Motovun otvoren uz plave kuverte - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Motovun otvoren uz plave kuverte

Motovun otvoren uz plave kuverte

Uz kišu plavih koverti otvoren je 12. Motovun Film Festival – čekaju nas 94 filma iz 34 države, sa 6 kontinenata.

z.m. 27.07.2010 0 komentara

Motovun otvoren uz plave kuverte

S obzirom da je lanjska misa za spas festivala u izvedbi Borisa Dežulovića i Predraga Lucića urodila plodom i festival je dočekao svoje ovogodišnje izdanje, isto je ponovljeno i ove godine u ponešto izmjenjenom sastavu. Liturgijsko slavlje u ime Mita i Korupcije i Provizije svete održali su Msgr Boris Dežulović i don Radko Polič, osvrnuvši se tako na aktualno stanje u domaćoj politici i društvu.

'Braćo i sestre!', zavapili su Dežulović i Polič. 'Okupili smo se i ove godine da hodočastimo Motovunskom festivalu i slavimo otajstvo filma. Jer film je, braćo i sestre, više nego ijedna druga umjetnost izravno od Boga. I ne samo zbog toga što su samo na filmu moguća čuda Gospodinova, i što samo na filmu živ čovjek može kao Isus hodati po vodi, i kao Romero oživjeti mrtve, i kao Bruce Willis spasiti svijet, i umrijeti pa u novom filmu uskrsnuti kao Bata Živojinović, već i zato što je – kako je zapisano u Knjizi postanka – Gospodin čovjeka stvorio na sliku i priliku', poručili su nam Dežulović i Polič.

Na samom kraju mise, sa crkvenog tornja, kao nekim čudom, poletjele su tisuće plavih kuverti. Gotovo tisuću posjetitelja na kinu Trg mahalo je plavim kuvertama za tradicionalnu motovunsku zajedničku fotografiju.

Nakon svečanog otvaranja, Igor Mirković predstavio je francuski film 'U početku' Xaviera Giannolija nagrađen Nepotkupljivom nagradom, koja se u suradnji s Transparency International Hrvatska dodjeljuje filmu koji na najbolji način tematizira problem korupcije.

Ovogodišnji Motovun film festival traje do 30. srpnja, a više o programu pročitajte ovdje.

Komentari

Nema komentara.