Kratki kružni natječaj - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Kratki kružni natječaj

Kratki kružni natječaj

Palunko i Nisi Masa raspisuju 6. europski natječaj za scenarije kratkometražnog filma na temu krug, a rok za prijavu nije dug - 31.7.

filmski.net 11.05.2007 0 komentara

Kratki kružni natječaj

Natječaj je, šestu godinu za redom, organiziran simultano na razini cijele Europe (ove godine u 19 europskih zemalja) i u njemu mogu sudjelovati autori stari od 18 do 28 godina.

Scenariji koji se prijavljuju moraju biti originalni (ne smije se raditi o adaptacijama ili preradama postojećih djela), mogu biti napisani na bilo kojem od službenih jezika natječaja (dakle, i na hrvatskom), te ne smiju sadržavati više od 20 000 znakova (uključujući interpunkciju i razmake).

Natječaj je otvoren do 31.7.2007., a tri najbolja pristigla scenarija  bit će realizirana dok će deset odabranih autora sudjelovati na scenarističkoj radionici u Francuskoj te će imati prilike svoje scenarije ponuditi producentima na Clermont-Ferrand Short Film Festivalu! Osim toga, Palunko i Hrvatski filmski savez i ove će godine posebno nagraditi autore tri najbolja domaća scenarija knjigama, pretplatom na "Hrvatski filmski ljetopis" te godišnjim iskaznicama za filmske programe u kinu Tuškanac.

Proces selekcije odvija se na dvije razine: na nacionalnom nivou odabire se od 1 do 3 najbolja scenarija koji prolaze na međunarodnu razinu na kojoj će biti odabrana i tri scenarija koja će biti realizirana te deset autora koji će biti dio radionice.

Natječaj, na međunarodnom nivou, organizira NISI MASA (organizacije koja na razini cijele Europe okuplja inicijative mladih entuzijasta koji se bave filmom) odnosno, na razini Hrvatske, Palunko, projekt Hrvatskog filmskog saveza orijentiranog promicanju scenaristike.

Pravila natječaja pročitajte na službenoj web stranici projekta Palunko: www.filmski-programi.hr/palunko ili na webu Nisi Mase: www.nisimasa.com gdje možete pronaći i prijavnicu i upute za pisanje scenarija. A sve dvojbe, pitanja i nedoumice riješite upitom na: palunko@hfs.hr

I pišite, pišite, pišite... tema je, podsjećamo, KRUG.

Komentari

Nema komentara.