Goran Tribuson na Palunku - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Goran Tribuson na Palunku

Goran Tribuson na Palunku

Sve što ste željeli znati o scenarijima, a niste se usudili pitati, saznajte od Gorana Tribusona u Tuškancu 24.04. u 19.00 sati.

p.h. 23.04.2007 0 komentara

Goran Tribuson na Palunku

Palunko utorkom, serija razgovora ugodnih s domaćim scenaristima koji se jednom mjesečno održavaju u maloj dvorani kina Tuškanac, 24.04. u 19.00 sati ugošćuje Gorana Tribusona, iskušanog scenarista, prozaika, predavača...

Tribuson je potpisao pet scenarija za cjelovečernje igrane filmove: 'Ne dao bog većeg zla'/NASLOVNA, 'Potonulo groblje', 'Polagana predaja', 'Srce nije u modi' i 'Crvena prašina' te velik broj radijskih i televizijskih scenarija, adaptacija i ekranizacija. Dobitnik je dvije Zlatne Arene za scenarij i brojnih nagrada za književni rad koji obuhvaća preko trideset knjiga koje žanrovski uključuju zbirke pripovijedaka, romane, autobiografske zapise...

Surađivao je s većim brojem domaćih redatelja, a filmom se, osim u praktičnom smislu, bavio i u akademskoj karijeri te je tako na Filozofskom fakultetu u Zagrebu magistrirao s temom 'Naracija u književnosti i filmu'. Uz to, Tribuson je predavač kolegija Filmsko pismo na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, od 2003. voditelj je scenarističke radionice Medijske škole, a od 2005. i mentor na scenarističkim radionicama Palunko koje, kao i Medijsku školu, organizira Hrvatski filmski savez.

Palunko utorkom projekt je HFS-a, zamišljen kao mjesto na kojemu svi koji se bave ili žele baviti scenaristikom mogu saznati sve ono što nikada nisu imali prilike pitati pisce naših filmova direktno od njih! Razgovori su otvoreni za sve zainteresirane.
Komentari

Nema komentara.