Spinal Tap ponovno jaše - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Spinal Tap ponovno jaše

Spinal Tap ponovno jaše

Najmješniji film svih vremena, tvrdi BBC , onaj je Roba Rainera o heavy-metal bandu 'This is Spinal Tap'. A sad je dobio i ekološki angažirani nastavak.

n.k. 08.05.2007 0 komentara

Spinal Tap ponovno jaše

Krenimo redom, Rob Rainer ('Stand by Me', 'When Harry met Sally') davne je 1984. snimio 'This is Spinal Tap', lažni dokumentarac o izmišljenom heavy metal bandu iz naslova, a u kojem je i sam igrao i to – redatelja po imenu Marti DiBergi.

Turbo-realistična zafrkancija na račun svih mogućih stereotipa glazbene industrije, s glavnim likovima čiji je kvocijent inteligencije jednak sobnoj temperaturi, navodno je iz takta izbacila Iron Maidan čiji su članovi izjuri s premijere uvjereni da 'Spinal Tap' naspravljen po uzoru na njih.


This is Spinal Tap, r: Rob Rainer

Film je izazvao histeriju masovnih razmjera, BBC-jev kritičar proglasio ga je najsmješnijim svih vremena, a na RottenTomatoes se diči s čak 97% svježine. Sam  band iz virtualnog se 'prelio' u stvarni svijet u kojem su do danas održali svu silu koncerata, te se redovito okupljali u raznim prigodama od gostovanja na tuđim albumima do humanitarnih koncerata i TV specijala, te nekoliko dodatnih uradaka samo Rainera.

Najnoviju i dosad najspektakularniju gažu, 'Spinal Tap' su ugovorili na stadionu Wembley u Londonu, u sklopu mega-koncerta za podizanje opće ekološke svijesti - Live Earth zakazanog za 07.07.'07. Osim članova benda, Christophera Guesta, Michaela McKeana i Harryja Shearera, na koncertu će se pojaviti i sam Rob Reiner, kojemu pak vrag nije dao mira pa je kao najavu svega ovoga snimio novi 15-minutni film.


Spinal Tap reunites for LiveEarth’

Isti je premijeru imao na Tribeca Film Festivalu, gdje je ekološka inicijativa SOS (koja stoji i iza koncerta u Londonu) prikazivala vlastitu produkciju filmova na temu globalnog zagrijavanja.

Kako je sam Rainer objasnio, novi film o Spinal Tap tu je da vas uputi gdje su bili što su radili članovi banda, a otkad se on s njima zadnji put družio: Nigel uzgaja minijaturne konje za utrke, ali ne može za njih naći dovoljno male jahače; David je hip-hop producent, a Derek je na rehabilitaciji zbog ovisnosti o internetu. Kaže Rainer, da band nije ekološki angažiran, ali da su mu članovi čuli za globalno zatopljenje.

60 – godišnji Reiner, inače, već više od 20 godina surađuje s raznim ekološkim organizacijama, tako da njegov ‘Spinal Tap reunites for LiveEarth’ angažman nije posljedica nove hollywoodske mode izazvane ‘Neugodnom istinom’ Al Gorea, a kako izgleda u cijelosti možete pogledati ovdje.

 

Komentari

Nema komentara.