Scenaristi, zovu vas Palunko i Nisi Masa! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Scenaristi, zovu vas Palunko i Nisi Masa!

Scenaristi, zovu vas Palunko i Nisi Masa!

Palunko i Nisi Masa raspisuju 5. europski natječaj za scenarije kratkometražnog filma!

filmski.net 10.05.2006 0 komentara

Scenaristi, zovu vas Palunko i Nisi Masa!

Prvi put u Hrvatskoj, peti put u Europi, ovaj je natječaj organiziran, na međunarodnoj razini, od strane NISI MASE (organizacije koja na razini cijele Europe okuplja inicijative mladih entuzijasta koji se bave filmom) odnosno, na razini Hrvatske, od strane Palunka, projekta Hrvatskog filmskog saveza orijentiranog promicanju scenaristike.

U natječaju ove godine sudjeluje 17 zemalja, a ukupni fond nagrada koje se dodjeljuju je 25 100 €, namijenjenih isključivo produkciji filmova temeljenih na odabranim scenarijima. Svi scenariji prolaze dva kruga selekcije; na nacionalnom nivou odabiru se 1 do 3 najbolja scenarija koji prolaze na međunarodnu razinu na kojoj će biti odabrana i 3 scenarija koja će biti realizirana. Osim toga, Palunko i Hrvatski filmski savez posebno će nagraditi autore 3 najbolja domaća scenarija knjigom Davida Bordwella 'O povijesti filmskog stila' i jednogodišnjom pretplatom na Hrvatski filmski ljetopis.

Natječaj je do 31.07.2006. otvoren svim autorima od 18 do 28 godina, a tema ovogodišnjeg natječaja je Turisti.

Scenariji koji se prijavljuju moraju biti originalni, mogu biti napisani na bilo kojem od službenih jezika natječaja (dakle, i na hrvatskom) te ne smiju sadržavati više od 20 000 znakova (uključujući interpunkciju i razmake).

Pravila natječaja i How to... pročitajte na www.filmski-programi.hr/palunko ili na www.nisimasa.com gdje možete pronaći i prijavnicu i upute za pisanje scenarija. Sve dvojbe, pitanja i nedoumice riješite upitom na: palunko@hfs.hr

Naslovna fotografije je iz filma 'Una Lira Soluzione' Matleene Jänis i Emilie Lehtinen (2005), koji je realiziran u sklopu natječaja u organizaciji Nisi Mase.

Komentari

Nema komentara.