Rad, rad, samo rad.... - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Rad, rad, samo rad....

Rad, rad, samo rad....

Počinje nova KKZova radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže. Uvodno predavanje je u utorak, 28.03. /19.00/ na Trgu žrtava fašizma 14.

filmski.net 27.03.2006 0 komentara

Rad, rad, samo rad....

Tradicionalna filmska radionica održava se desetak godina i okuplja uglavnom polaznike kojima je ovo prvi ozbiljniji susret s procesom nastanka filmskog ili video djela. Radionica je podijeljena u tri skupine predavanja i vode je filmski profesionalci čiji je cilj podučiti polaznike razvoju filma od ideje do premijere.

Predavanja iz scenarija i režije drži Goran Dević, osvajač ' Oktavijana ' za najbolji kratki dokumentarni film ' Uvozne vrane' na 13. Danima hrvatskog filma. Robert Krivec, tv snimatelj i stručni suradnik Škole medijske kulture u Trakošćanu, predaje u dijelu radionice u kojem se polaznici upoznaju s tehnikom filmskog snimanja i radu s filmskom rasvjetom. Posljednji segment radionice, filmsku montažu, vodi filmski montažer i tv redatelj Staša Čelan, koji je, među ostalim, montirao i dugometražne filmove 'Da mi je biti morski pas' Ognjena Sviličića i 'Oxygen 4' Slobodana Jokića.

Po završetku radionice polaznici pristupaju komisijskom ispitu polaganjem kojeg postaju članovi Kino kluba 'Zagreb', što podrazumijeva mogućnost korištenja svih produkcijskih kapaciteta ove najstarije neprofesijske produkcijske kuće u ovom dijelu Europe.  

U utorak 28.03. u 19.00 u KKZ-u će se održati neobvezno uvodno predavanje, a sve dodatne informacije se mogu dobiti na 091/559-26-17 ili na adresi www.kkz.hr.

Komentari

Nema komentara.