Pula i Europa su prijatelji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pula i Europa su prijatelji

Pula i Europa su prijatelji

Pulski festival predstavlja kinematografiju cijele Europske unije, te prikazuje nove filmove Françoisa Ozona, Giuseppea Tornatorea i Bernarda Bertoluccija!

s.p. 29.03.2013 0 komentara

Pula i Europa su prijatelji

U Europskom domu u Zagrebu predstavljen je prvi dio Međunarodnog programa Europolis 60. Festivala igranog filma u Puli koji će se održati od 13. do 27. srpnja ove godine na Kaštelu i u Kinu Valli. Prijatelj ovogodišnjeg festivala bit će Europska unija, te će se dugometražnim i kratkim igranim filmova po izboru umjetničkog ravnatelja Zlatka Vidačkovića publici predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU. I ove godine dogovorena su gostovanja tog programa na Dubrovačkim ljetnim igrama, ljetnoj pozornici Art-kina Croatia u Rijeci, Ljetnom kinu Tuškanac i u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.


'Ja i ti' ('Io e te'), trailer.

Prema najavi umjetničkog ravnatelja, bit će premijerno prikazani francuski triler 'U kući' ('Dans la maison') Françoisa Ozona, talijanska drama 'Ja i ti' ('Io e te') Bernarda Bertoluccija, njemački povijesni 'Ludwig II' /naslovna/ redateljice Marie Noelle i redatelja Peter Sehr, britanski triler 'Žrtveno janje' ('Scapegoat') Charlesa Sturridgea, talijanska ljubavna drama 'Najbolja ponuda' ('La migliore offerta') Giuseppea Tornatorea i francusko-talijanski kriminalistički triler 'Stražar' ('Le guetteur') Michelea Placida. Predstavljeno je i prvih sedam kratkih europskih filmova. Druga polovica Međunarodnog programa će biti objavljena nakon Festivala u Cannesu.

Povodom 60. obljetnice Festivala igranog filma u Puli pokrenuta je i višemjesečna promotivna kampanja u kojoj se koristi 'kutija želja' - kutija koja sadržava ekran na kojemu su upaljene virtualne svjećice. Putem aplikacije koja slikovno obilježava sam čin gašenja svjećica fotografira se pojedinačan trenutak puhanja, a fotografije se postavljaju na internetsku stranicu www.pulafilmfestival.hr. Na toj internetskoj stranici možete doznati i ostale informacije vezane uz ovu promotivnu kampanju i Pulski festival.

Komentari

Nema komentara.