Onedotzero pikanterije - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Onedotzero pikanterije

Onedotzero pikanterije

Ako ste se zainteresirali za već najavljeni Onedotzero festival u Londonu, evo još malo detalja o njegovim bogatim sadržajima.

27.05.2004 0 komentara

Onedotzero pikanterije

Budući da je Internet jedan susretljiv medij, pogotovo ako imate kakvu bržu vezu na isti, čuda tehnologije mogu vam pokazati mali dio ovog festivala i bez da potežete do Londona. BBC detaljno prati sve što se događa na festivalu pa kod njih možete pogledati neke od friških filmova ili sudjelovati u diskusijama kojima je namjera 'dekonstruirati i demistificiraiti kreativni proces'.

Slijedeći tjedan bit će još, a zasada se na gore navedenim stranicama nalaze tri filma koja vam preporučamo da pogledate. Studio Pleix, koji je zapravo virtualna zajednica digitalnih umjetnika iz Pariza, napravio je film 'E-baby', koji prikazuje pomalo huxleyevsku viziju svijeta u kojem beba raste u računalno kontroliranom inkubatoru sa robotskom rukom u rukavici kao slikom majke. Svakako svratite i na Pleixove stranice, na kojima osim ovog filma, možete pogledati i njihova druga ostvarenja.

Gornja dva prozora - 'E-baby', donja dva - 'Anthem'

Još jedan zgodan filmić napravili su Psyop, a zove se 'Anthem'. Radi se, očito, o manifestu ove grupe animatora iz New Yorka. Svijet iz bajke, ali sa simptomima suvremenog komercijalnog svijeta, ali i komičnih likova morate protumačiti sami za sebe. Ako vam još nismo dali dovoljno motiva da vas zainteresiramo za Psyop, spomenut ćemo vam nešto: 'Fortune faded', e da, onaj spot od Peppersa na kojem se fino blesiću svjetla i duge ekspozicije, također je njihovo djelo. Ako odete na Psyop službeni site vidjet ćete još puno njihovih lijepih stvari.

'JoJo in the Stars'

Studio AKA još je jedan hiperproduktivan i iznimno kreativan studio čiji se rad prikazuje na Onedotzero festivalu. Radi se o londonskoj skupini režisera, animatora i umjetnika koji rade animacije za raličite tipove medija. Za ovu priliku odabran je njihov film 'JoJo in the Stars', koji je priča o ljubavi, požrtvovnosti i pogubnoj ljubomori, a ove je godine osvojio nagradu BAFTA za najbolji kratki animirani film. I sada vas opet šaljemo na njihove stranice, gdje ćete provesti kojih pola sata do sat, a među ogromnom količinom filmova, naći ćete i film 'Annie & Boo', koji je pobjednik Imagina Awardsa 2004.

Osim animacije u navedenoj formi, na festivalu će se pregledavati i animacije napravljene za računalne igre, koje su također već stvorile svoj zasebni žanr. Taj dio programa nazvan je 'lens flare 04', a sadrži projekcije dosada neobjevljenih into filmova i animacija unutar igara iz popularnih igara ? 'Onimusha 3', 'I-Ninja', 'Metal Gear Solid 3: Snake Eater', 'Final Fantasy X-2', 'Forbidden Siren' i tako dalje?

'Dead Leaves'

Prikazat će se tu i malo duljih filmova pa sad konačno na red dolaze i Japanci (ništa bez njih!). Jedan od takvih radova je 'Dead Leaves', čiji je autor crtač grafita, koji je malo preuredio tradicionalni anime, a u filmu se radi o bijegu iz zatvora sa eksplodivnim završetkom. Jedan pravi anime koji se može vidjeti zapravo je velikoekranska premijera prve tri epizode serije 'Paranoia Agent', čiji režiser anime majstor po imenu Kon, a poznat po 'Perfect Blue', 'Millennium Actress' i ?Tokyo Godfathers'.

Ako vam svi ovi filmovi nisu dovoljni, možete se baciti i u proučavanje animacije i dizajna u svijetu Interneta ? studio Hi-Res, koji je odgovoran za neke od najinventivnijih i debelo nagrađivanih siteova, ima retrospektivu svojih radova. Među njih spadaju Internet stranice koje morate pogledati - Donnie Darko, Requiem for a Dream, Massive Attack? nema smisla da vam dalje pričamo, skoknite na njihov site.

Hi-Res

Ovakav festival se jednostavno ne propušta, a kad već nismo u Londonu, možemo se barem praviti Englezi.

Komentari

Nema komentara.