Oduševite se - Onedotzero u Londonu - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Oduševite se - Onedotzero u Londonu

Oduševite se - Onedotzero u Londonu

Londonski festival Onedotzero vraća se po osmi put pazeći da ne zaboravimo kako su arhitektura, moda, dizajn i pokretna slika isprepleteni od samih početaka.

27.05.2004 0 komentara

Globalno priznati festival prezentira u Londonu od 28.5. do 6.6.  ponajbolje iz svijeta glazbenih spotova, kompjuterskih animacija, arhitekture, novih medija i nudi mnoge vizualno atraktivne kratkometražne i dokumentarne filmove. Na festivalu se uz projekcije odvija i veliki broj okruglih stolova, tribina, prezentacija i performancea. Međutim, festival je samo godišnji podsjetnik i prezenter rada koji Onedotzero promovira cijelu godinu na globalnoj razini.

Onedotzero ima distributivni katalog internacionalnih nagrađivanih kratkih filmova i animacije sa raznih filmskih festivala, a posebam naglasak je na filmovima koji se bave pokretnom grafikom. Katalog se konstantno nadopunjuje i raste, a kratki filmovi se prodaju individualno ili u paketima.

Projekcije najboljih kratkih ostvarenja iz prošle godine

Uz katalog, Onedotzero izdaje i kompilacijske DVDe koji nude najbolje kratke uratke prezentirane na festivalima i jako rijetka i nova remekdjela glazbenih video klipova, clubbing visualsa i novih medija. Dosad su izdana 2 dvd-a 'onedotzero select_dvd' vol1 i vol2. Uz njih je izdano i specijalno izdanja 'd-tonate' grupe autora 'd-fuse'.

D-tonate je, svi se već slažu,  proširio granice dvd tehnologije i nudi potpuno novo iskustvo dopuštanjem gledatelju da sudjeluje u interakciji s izabranim filmom i glazbom. Na dvdu se nalazi 5 eksluzivnih od 10 uradaka poznatih i priznatih elektronskih glazbenika.

D-fuse je projekt grupe dizajnera koji rade na velikom rasponu kreativnih područja, od weba, slike, tv-a, filma, umjetnosti, arhitekture do mobilnih medija te se tako stvara osebujan vizualni izričaj koji pohodi mnoge festivale. Od suradnika na D-fuse projektu najpoznatiji je elektronski band Leftfield.

Pokretne slike kako ih vide Psyop, Richard Fenwick, Pleix, Designers Republic i drugi

Uz dvd-e, tu je i knjiga Motion blur o novim medijima i najnovijim grafičkim trendovima koji se jako brzo asimiliraju u zapadnim kulturama i Japanu, toliko brzo da ako zastanete i razmislite koliko novog se izdogađalo u digitalnim medijima u zadnjoj dekadi, složit ćete se u najmanju ruku da je riječ o impresivnom razvoju.

Onedotzero je bio i ostaje predani i strastveni inovator u istraživanju novih medija i otkrivanju novih talenata. U proteklih 8 godina tako su u svojim edukacijskim programima održavali posebne projekcije radova novih umjetnika, održavali razna predavanja i radionice u vodećim europskim, azijskim i američkim školama i fakultetima. Cilj im je sistematizirati ta predavanja i povezivati se sa fakultetima, najsjajnijim pojedincima i u kolegijalnoj atmosferi zajedničkim snagama predstavljati svjetskoj publici kremu i plodove svoje kreativnosti.

Umijeće VJ-inga prezentirati će Chris Allen (The Light Surgeons), Mike Faulkner (D-Fuse), Matt Black, Coldcut, Graham Daniels, Addictive TV.

Godinama postaje sve očitije da je Onedotzero korak ispred svog vremena te da ono što se predstavlja na festivalu za koju godinu skoro u pravilu postaje mainstream.  Još je jedan od onih milijun razloga zbog kojeg bi se isplatilo živjeti negdje bliže Londnu i skočiti na koju projekciju. Ovako ostaje samo za čekati kad će se otvoriti shop na www.onedotzero.com. Uskoro, kažu. Do tada, skočite do sajta i pogledajte trailere, slike i prezentacije dosadašnjeg rada. Garantirano ćete biti impresionirani.

Komentari

Nema komentara.