I Bowie svoj festival ima - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      I Bowie svoj festival ima

I Bowie svoj festival ima

High Line Festival po prvi put će se zbivati u New Yorku od 9. do 19. svibnja, a nudi filmove, predstave, koncerte... De Niro nije oduševljen.

filmski.net 26.04.2007 0 komentara

I Bowie svoj festival ima

Novoustanovljeni multi-disciplinarni festival čije će se prvo izdanje dogoditi početkom svibnja u New Yorku, ime je dobio po 1.45 milju dugom željezničkom nadvožnjaku na zapadnoj strani Manhattna.

Već godinama van upotrebe ta je bivša željeznička trasa u međuvremenu zahvaljujući aktivistima postala spomenik urbane kulture, a sad je za potrebe njezine veće vidljivosti i pretvaranja u park i mjesto ekološkog osvješćivanja pokrenut i festival čiji će programski direktor svake godine biti jedan istaknuti svjetski umjetnik. Čast da bude prvi u tom, nadaju se organizatori, dugom nizu, dopala je Davida Bowieja koji će za potrebe programa izabrati svoje najdraže filmove, bandove, komičare i vizualne umjetnike.

Sponzor cijelog festivala koji će se događati na hrpi lokaciju u blizini rečene High Line (ali ne i na njoj samoj) je konfekcijski div H&M zbog čega su cijene za sva događanja daleko manje no za programe ove godine naglo poskupjele De Nirove Tribece. High Line se pri tom oglašava kao 'hrabriji, svježiji i razbarušeniji' od starijeg festivalskog brata, pa merički mediji već navještaju sukob a la Sundnce/Slamdance.

Šuška se naime da je pokretanje High Linea razbjesnilo De Nira, koji je događanja na Tribeca festivalu ove godine taman odlučio proširiti i na koncerte, pozivajući u goste Goo Goo Dolls. Bowiejeva ponuda tu je dleko izdašnija pa će se na programzu High Linea naći Arcade Fire, The Polyphonic Spree, AirDeerhoof, The Secret Machines... U komičarskom dijelu programan High Linea nastupat će Ricky Gervais, a u scenskom između ostalih i Laurie Anderson...

No, ako ćemo pravo, u filmskom programu High Line teško da se može mjeriti s Tribecom, o čijem smo vam programu pisali ovdje. Novi će festival u naime prikazati 'tek' 10 Davidu Bowieju nadražih latinoameričkih i španjolskih filmova iz posljednjih 100 godina, a čiji naslovi još uvijek nisu objavljeni.

Kad budu mi vam javimo, a vi u međuvremenu možete bciti oko na službeni sajt 'Bowiejeva' festivala, ovdje.

Komentari

Nema komentara.