Počivao u (sve)miru, dragi Scotty - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Počivao u (sve)miru, dragi Scotty

Počivao u (sve)miru, dragi Scotty

Pepeo desne ruke kapetana Kirka, Jamesa Doohana bit će krajem travnja ukrcan u raketu i lansiran u svemir. R.I.P, Scotty

p.h. 04.04.2007 0 komentara

Počivao u (sve)miru, dragi Scotty

Premda bi posmrtni ostaci Huntera S. Thompsona, prema pokojnikovoj želji, ispaljeni iz topa uz zvuke 'Mr. Tambourine Mana' mogli biti smatrani najluđim sprovodom na svijetu, teško da će bilo koje posthumno iskustvo nadmašiti 'Pirata' Keitha Richardsa koji je ovih dana priznao da je svog pokojnog oca - pošmrkao. 

Jedan od pionira Star Treka, James Doohan, pokoj mu duši, koji je u originalnom izdanju tv serijala utjelovio inžinjera Montgomerya Scotta iliti Scottya ovih se dana upisao na podugačku listu zanimljivih celebrity sahrana. Doohanovi će ostaci krajem travnja biti ukrcani u raketu i prosuti negdje u svemir.

Doohan je, uz bivšeg astronauta iz programa Mercury, Gordona Coopera tek jedan od 200 pokojnika čije će posmrtne ostatke uskoro lansirati u svemir putem teksaške agencije Celestis specijalizirane za svemirske sahrane. I sam kreator Star Trek franšize Gene Roddenberry sahranjen je u svemiru 1997.

Na raspolaganju stoji nekoliko opcija – Earth Rise Service – program u kojem se pepeo vraća na Zemlju, Earth Orbit Service – u kojem se pepeo lansira u Zemljinu orbitu, Luna Service – prosipa se po površini mjeseca ili u mjesečevu orbitu, te Voyager service kojima vaši najmiliji mogu biti lansirani u najudaljenija svemirska prostranstva. Cijene su od 495 do 12 000 $. Zainteresirani? Kliknite ovdje.

Komentari

Nema komentara.