Oxford: škola za X-mene - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Oxford: škola za X-mene

Oxford: škola za X-mene

Profesor Xavier usred spašavanja svijeta od Magneta stigne i predavati. I to odmah na Oxfordu. A vi se stignete spakirati - prvo je predavanje zakazano za travanj.

filmski.net 26.01.2007 0 komentara

Oxford: škola za X-mene

Patrick Stewart aka Profesor Xavier (ili ako vam je draže – kapetan Picard), vrijeme do početka snimanja 'Magneta' prvo je kratio - glumeći u teatru.

Stewart je, naime, punih 27 godina bio član Royal Shakespere Company (RSC), dok sredinom 80-tih nije zaradio ulogu u 'Zvjezdanim stazama'. Poslije se u nekoliko nvrata vraćao kazalištu, a 1994. za ulogu u Dickensovoj 'Christmas Carol' dobio je i Laurence Olivier nagradu.

Ove je sezone pak, opet u Londonu, kreacijom u RSC-ovoj predstavi 'Antonije i Kleopatra' oduševio i publiku i kritičare, ali i vlasnika kazališta, najvećeg europskog impresarija - Camerona Mackintosha. Isti mu je potom ponudio mjesto gostujućeg profesora u sklopu svog programa suvremenog kazališta na Oxfordu, pa će tako Stewart od proljeća i u 'civilu' postati profesor.

Njegovi su prethodnici na istom poslu dosad bili Stephen Sondheim, Alan Ayckbourn, Richard Eyre, Diana Rigg, Tim Rice i redateljica Phyllida Lloyd, kojoj je novo imenovanje dobro došlo jer se upravo sprema u predprodukciju svog prvog filma – ekranizacije mjuzikla Mamma Mia!.

Komentari

Nema komentara.