Kao što niste vidjeli na filmu - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Kao što niste vidjeli na filmu

Kao što niste vidjeli na filmu

Pirat s Kariba s Adidas trakom za kosu, moćni Ahilej Pitt kojeg nadlijeće Boeing, te prljava igra Toma Cruisea. Što su li još izrezale montažerske škare...

p.h. 28.12.2006 0 komentara

Mnogi se filmski znalci slažu kako su greške u filmovima dobrodošle jer otvaraju novo polje interesa za sedmu umjetnost. Iz anonimnog izvora nedavno smo dobili zanimljivu kolekcijicu filmskog blaga s greškom koju smo odmah odlučili podijeliti s vama.

'Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja' su, uz 'Casino Royale', prema mišljenju analitičara filmskih pogreška, jedan od najgrešnijih filmova 2006., i to ne samo zbog količine alkohola popijenog na setu, već i zbog posljedica koje je isti imao na tehničare, snimatelja i glumce. Naslovna fotografija prikazuje zamišljenog Johnnya Deppa kako nasred seta reklamira svoju omiljenu modnu marku.

Sljedeća fotografija vraća nas u daleku 2001., i 'Nebo boje vanilije' Camerona Crowea, doba velikih ideala. Razočaranje koje nas je sustiglo nakon snimanja tog filma, ne samo zbog loše obrade Amenabarova originala, Croweova redateljskog 'pada', i zatim otkvačenog hrvatskog prijevoda, već i zato što se konačno otkrilo kako Tom Cruise (1.70 m) u borbi s mladim glumcima (u ovom slučaju radi se o Jasonu Leeju visokom 1.87 m) stiče nepoštenu prednost.

Brad and co

Lijevo je fotka snimljena na setu 'Troje' Wolfganga Petersena, filmske adaptacije Homerova epa, prikazuje Brada Pitta - moćnog grčkog junaka Ahileja 1250. godine prije Krista kako dvoji o sudbini naroda, porijeklu čovjeka i... čelične ptice koja je upravo proparala nebo. Za desnu fotografiju znamo samo da je došla iz Disneyeva studija, da potječe sa snimanja jednog od gusarskih spektakala i da dokazuje kako je filmski set ponekad uistinu stimulirajuće radno okruženje.

Komentari

Nema komentara.