Polanski još jednom na sudu - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Polanski još jednom na sudu

Polanski još jednom na sudu

Zadnja premijera kontroverznog redatelja održana je u Londonu, direktno iz njegovog pariškog doma. Nije riječ o filmu već o suđenju Vanity Fairu zbog klevete.

m.n. 19.07.2005 0 komentara

Polanski još jednom na sudu

Nakon što smo pred dobrih šest mjeseci lamentirali o svim nelegalnim konotacijama  koje se vežu uz proslavljenog Romana Polanskog, ovih je dana počeo sudski okršaj u kojem će se hvaljeni redatelj ovaj put naći u ulozi tužitelja. Kao što znate, u svojstvu optuženog se našla britanska verzija časopisa Vanity Fair. Razlog: navodne neistine koje je spomenuti tabloid uputio na Romanov račun. Naime, u jednom su broju iz 2002. objavili da je Polanski eksploatirao smrt svoje žene Sharon Tate koju su ubili sljedbenici Charlesa Mansona tj. na dan njezinog sprovoda na foru jadan sam i nesretan pokušao zavesti neimenovanu Šveđanku.

Londonsko je suđenje krenulo, a Polanskom koji živi u Parizu je, prijašnjim odbijanjima usprkos, dopušteno svjedočenje preko video veze, jerbo se zna da će, ukoliko stupi na britansko tlo, biti uhićen i izručen američkim vlastima koje ga potražuju zbog svima znanog seksa s maloljetnicom. Cijenjenom je britanskom sudu, izvještava BBC, redatelj izjavio da je bio apsolutno šokiran takvim napisima u Vanity Fairu: 'To je najgore što je netko o meni napisao. To je apsolutna neistina koja blati moje sjećanje na Sharon'.

Tijekom cijelog svjedočenja Polanski je stajao te je poroti nastojao objasniti da unatoč svim teškim optužbama ipak ima svoj ponos, barem trunku časti. O svojoj je pokojnoj ženi iznio samo najbolje: 'Bila je slatka, bistra, savršena, imala je sjajan smisao za humor', no kad ga je odvjetnik Vanity Faira pitao da li joj je tijekom braka bio vjeran, filmaš je morao priznati da je bilo i drugih žena, i prije i tijekom njihova braka. Bože moj, bila su to posthipijevska vremena!

Kada su ga napali da nema nikakve moralne standarde, čovjek je otvorio svoje srce i priznao da je seks bio jedan od načina nošenja sa Sharoninom smrću, a da, k svemu tome, do dan danas nije sposoban za uspostavljanje stabilnog partnerskog odnosa. Ah picek mali! O karakteru redatelja trebala bi posvjedočiti Mia Farrow koja je s njim radila na filmu 'Rosemaryno dijete' (1968), a nama ne preostaje ništa do zaključka da jednog dana može napisati potresne memoare (ako ne znate: roditelji su mu zbog židovstva odvedeni u koncentracijski logor gdje mu je majka umrla, a on je kao dijete uspio pobjeći iz krakowskog geta).
Komentari

Nema komentara.