Polanski u vječnom bijegu - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Polanski u vječnom bijegu

Polanski u vječnom bijegu

Omražen i popljuvan s jedne strane, Oscarima ovjenčan s druge, Roman Polanski opet nije stigao dalje od vječne mu pratnje - suda.

m.n. 17.11.2004 0 komentara

Polanski u vječnom bijegu

Roman Polanski nikako da se iskopa iz sudskih priča. Razne legalne i nelegalne zavrzlame dobrano su mu zakomplicirale život. Kao što već sigurno znate američko tlo nije vidio skoro dvadeset i sedam godina zbog optužbi za seksualne odnose s trinaestogodišnjakinjom.

Sada je na tapetu opet američki časopis 'Vanity Fair' – kao što smo već pisali, upravo omraženi redatelj tuži ovaj list zbog, moramo priznati, bizarnog teksta iz 2002. u kojem su objavili da je Polanski na putu na sprovod svoje ubijene žene Sharon Tate zastao u nekom restorančiću te pokušao zavesti neku nepoznatu Šveđanku.

Sedamdesetogodišnji filmaš pokušao je već prošle godine iskemijati da suđenju koje se održava u Londonu ne prisustvuje osobno, nego da svjedoči preko video linka. Ta mu je želja bila odbijena s prilično jednostavnim objašnjenjem da isti zakoni vrijede za sve i da baš i ne može procese kreirati prema sebi – zbrisati kad mu ne odgovara, a onda moliti za posebna prava baš kad se njemu hoće.

Budući da je Velika Britanija sa SAD-om potpisala ugovor o izručivanju, kontroverzni dobitnik Oscara je u velikoj opasnosti od uhićenja čim stupi na britansko tlo. Ipak, da bi se zaštitio i još jednom pokušao upotrijebiti svoju slavu, unajmio čovjek odvjetnike i uložio žalbu, a saslušanje je upravo ovih dana.

Odvjetnici bi trebali moliti petoricu lordova koji predsjedavaju najvišom sudskom instancom, britanskim 'The House of Lords' da ipak dozvole redateljevo izbivanje i video svjedočenje ili pak posebnu zaštitu. Pravna, a i ostala javnost na slučaj gleda kao na još jedan test za pravosuđe, a i pravednost, jer ipak se smatra da Polanskom ne bi trebalo progledati kroz prste.

Komentari

Nema komentara.