Spike Jonze u akciji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Spike Jonze u akciji

Spike Jonze u akciji

Mladi redatelj, genijalac muzičke video produkcije, ovaj put prihvatio se filmske adaptacije dječje knjige Where The Wild Things Are.

28.10.2003 0 komentara

Mlađa generacija zna ga kao genijalca iza kamere koji radi najbolje spotove na svijetu, nabrojit ćemo samo neke: Sabotage i Sure Shot za Beastie Boyse, Praise You i Weapon of Choice za Fat Boy Slima, Elektrobank Chemical Brothersa, It''s Oh So Quiet za Bjork i Da Funk Daft Punka. Ponavljam, Genijalac! Dugogodišnji je dečko, a od 1999. i suprug, također izuzetno talentirane redateljice, Sofie Coppole

Široj publici podvukao se pod kožu svojim dugometražnim fantazijama, komedijom s Cameron Diaz i Johnom Cusakom, Being John Malkovich (1999), u kojoj se glavni glumci lože na suludo putovanje Malkovichevom glavom, doslovno, i Adaptation (2002) odličnu priču o piscu s kreativnom blokadom koji se zove Charlie Kaufman, isto kao i njegov scenarista na oba filma.

Adaptation je pokupio brojne nominacije i nagrade, među kojima i Oscara za Najbolju sporednu ulogu (Chris Cooper), Srebrnog medvjeda na Berlin film festivalu, BAFTA-u za najbolji scenarij (Charlie Kaufman) i Zlatne globuse za sporedne glumce Chris Coopera i Meryl Streep, a to je samo dio pokala.

Ovih dana svoje prste umiješao je projekt adaptacije dječje knjige Where The Wild Things Are, koja je bila predviđena za produkciju u tehnici kompjuterske animacije. No Jonzeove ideje oko ekranizacije oduševile su sponzore koji su mu dali svu kreativnu slobodu.

Maurice Sedmakova knjiga izdana 1963. prati avanture malog vragolana Maxa koji, ležeći na krevetu u kazni jer je bio zločest, mašta i izmišlja cijeli svijet svakakvih, egzotičnih čudovišta koji ga biraju za vođu. Tom Hanks je producent filma.

Izgleda da je Jonze u kreativnoj fazi jer je za 2005. najavio još jedan projekt na kojem će raditi sa scenaristom i prijateljem Charliem Kaufmanom. Projekt još nema radno ime, poznato je samo da se radi o horor filmu.

 

Komentari

Nema komentara.