Tata, snimi mi film... - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tata, snimi mi film...

Tata, snimi mi film...

U novoj, šarenoj i veseloj ekranizaciji 'Olivera Twista' glavnu ulogu imati će 10-godišnji Barney Clark, a glavnu sporednu oskarovac Ben Kingsley.

27.04.2004 0 komentara

Tata, snimi mi film...

Redatelj Roman Polanski je na presici u Parizu predstavio glumačke uzdanice za svoj novi film. Osim već spomenutog Kingsleya i malog Barneya koji se s redateljem pojavio na presici, u filmu će glumiti i Jamie Foreman i Frank Finlay.

Ben Kingsley će imati ulogu okorjelog kriminalca Fagina koji dječake podučava krađi na ulici. Foreman će glumiti Billa Sykesa, još jednog zločinca koji je odrasli član Faginove bande. Uloga pozitivca dodijeljena je Franku Finlayu koji će biti dobri gospodin Brownlow koji spašava i na kraju usvoji malog Olivera.

Snimanje filma započeti će 12. srpnja u Pragu, a financirati će ga francuske, britanske, talijanske i češke produkcijske kuće. Film će kompletno biti snimljen u Češkoj, a interijeri i eksterijeri graditi će se također u češkim studijima Barrandov.

Oko ovog filma Polanski je okupio istu ekipu koja je s njm surađivala i na Oscarom nagrađenom 'Pijanistu' - scenarista Rona Harwooda, snimatelja Pawela Edelmana, kostimografkinju Annu Sheppard, dizajnera Allana Starskog i montažera Hervea de Luzea.

Ipak, redatelj inzistira na tome da ovaj film ne bude mračan i depresivan poput 'Pijanista'. Usprkos tmurnom Dickensovom romanu i vlastitom teškom odrastanju u Varšavskom getu, Polanski tvrdi da se njegov film neće baviti tamnijom stranom priče. 'Želim napraviti film za djecu, posebice moju djecu, koja to zaslužuju. Biti će pun boja i neće biti mrk kao što je bio Pijanist,' rekao je redatelj.

'Oliver Twist' će ipak vjerno oslikati London u Viktorijansko doba, sa svim njegovim tadašnjim karakteristikama. Kako je rekao redatelj, navodno su i stari stanovnici Londona imali zakrčene ulice i poznavali sve neugodnosti zastoja u prometu.

Komentari

Nema komentara.