King Kong naajstraašniji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      King Kong naajstraašniji

King Kong naajstraašniji

Veliki nezgrapni majmun koji je u crno-bijelom filmu iz 1933. godine poharao Manhattan proglašen je najstrašnijim čudovištem svih vremena.

05.04.2004 0 komentara

King Kong naajstraašniji

Filmski kritičari i stručnjaci su upravo King Konga proglasili za filmsku kreaturu koja je uplašila najviše publike. Konkurencija je bila žestoka, ali dlakavi gorila se nije dao smesti i nadjačao je čak i brojne protivnike koji su nastali u eri filma u boji.

Britanski časopis Empire objavio je top listu filmskih strašitelja svih vremena. Odabir King Konga za vodeću filmsku beštiju glasači Empireove ankete obrazložili su riječima: 'On je zastrašujuća razarajuća sila, ali na prekrasno ljudski način.'

Na drugom mjestu ljestvice dobro se drži limeni div Talos iz epskog filma 'Jason i Argonauti' snimljenog 1963. godine. Na trećem je mjestu legendarni Alien, a na četvrtom dinosaur mesožder T-Rex iz 'Jurskog parka'. Od 'novijih' kreatura na šestom mjestu se našao ogromni pauk Shelob koji proganja Froda i Sama u 'Gospodarima prstenova: Povratak kralja'. Deseto, posljednje mjesto, rezervirano je za smrdljivog Trola iz 'Harrya Pottera i kamena mudraca'.

Uskoro će se započeti snimati veliki remake originalnog filma o velikom King Kongu, a redatelj tog projekta biti će veliki Peter Jackson. Veličina tog projekta najbolje je iskazana u brojčici od 70 milijuna dolara, koliki je budžet filma. Ovaj nasljednik legende o podivljalom gorili trebao bi se u kinima pojaviti krajem slijedeće godine, a od njega i njegovih tvoraca se svakako puno očekuje.

Na ljestvicu se, iznenađujuće, nije uspjela plasirati Godzilla koja ove godine slavi svoj pedeseti rođendan o čemu smo već pisali. Također, s liste su izostali i robot endoskeleton koji se pojavljuje na kraju prvog 'Terminatora', a nema ni letećih majmuna iz 'Čarobnjaka iz Oza'. Cijela Empireova ljestvica izgleda ovako:

1. King Kong - 'King Kong' (1933)
2. Talos - 'Jason i Argonauti' (1963)
3. Alien - 'Alien' (1979)
4. T-Rex - 'Jurski park' (1993)
5. Thing - 'Stvar' (1982)
6. Shelob - 'Gospodar prstenova: Povratak kralja' (2003)
7. The Metaluna Mutant - 'Ovaj otok Zemlja' (1955)
8: Tetsuo - 'Akira' (1988)
9. Skinned Werewolf - 'Vučje bratstvo' (1984)
10. Troll - 'Harry Potter i kamen mudraca' (2001)

Komentari

Nema komentara.