Agresivna priprema terena za King Konga - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Agresivna priprema terena za King Konga

Agresivna priprema terena za King Konga

Iako je teško moguće da je Jacksonu potreban još koji marketinški koktel, gramzljivi Universal će izdati DVD sa zbirom njegovih dnevnika sa snimanja King Konga.

m.n. 16.10.2005 0 komentara

Agresivna priprema terena za King Konga

Mora li se premijeru 'King Konga' začiniti s još nečim sasvim je legitimno pitanje za raspravu. Tračku bezobrazluka unatoč, ruku pod ruku s Peterom Jacksonom i 'King Kongom' čija premijera nas čeka u prosincu, Universal će nas žedne preko vode prevesti novim marketinškim trikom – DVD izdanjem Jacksonovog dnevnika sa snimanja čije ste izvadke mogli čitati u našim izvještajima sa seta.

Ako se nekako trgnemo tom dojmu pohlepe i marketingu dostojnom čistog blockbustera, činjenica je da je ideja izdavanja scena same produkcije od strane nekog velikog studija još nije viđena.

DVD će biti popraćen i knjigom, a komplet ima biti izdan 13. prosinca, dan prije 'Kongove' premijere. Glasnogovornik Universala je, našoj sumnjičavosti unatoč, inicijativu posvetio predanim fanovima Kongovog i Jacksonovog lika i djela (cijena tog zadovoljstva zasad nam je nepoznata), tj. svim onima 'koji žele znati više'.

Za jedinstveni im je užitak tako osiguran uvid u cjelokupni osmomjesečni proces produkcije, komentare redatelja Jacksona, dizajnerske koncepte setova, zahvate specijalnim efektima, ali i brojne izjave Adriena Brodya, Jacka Blacka i Naomi Watts. Efekti mogu biti i edukativni, kažu u Universalu, jerbo gledatelj može vidjeti razrađene metode produkcije većini tajnovitog filmskog procesa. To što će tom istom Universalu kapnuti koji dolar zaista nikoga ne bi trebalo smetati.

Jacksonov dnevnik online
Komentari

Nema komentara.