Boyle i Daldry režiraju Olimpijske igre - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Boyle i Daldry režiraju Olimpijske igre

Boyle i Daldry režiraju Olimpijske igre

Olimpijske igre u Londonu 2012. otvorit će i zatvoriti najveći britanski filmaši!

s.p. 18.06.2010 0 komentara

Boyle i Daldry režiraju Olimpijske igre

Nagrađivani filmski i kazališni redatelji dobili su priliku režirati londonske Olimpijske igre - Danny Boyle i Stephen Daldry! Boyle će biti glavni redatelj, a Daldry izvršni producent, te će zajedno nadzirati ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje se 2012. održavaju u Londonu. Boyle se nedavno proslavio kao redatelj 'multikulturalne' komedije 'Milijunaš s ulice', a Daldry je poznat kao redatelj filmske i kazališne verzije plesnog 'Billy Elliota'.

Olimpijske ceremonije postale su velik izazov za redatelje i organizatore. Posljednje Ljetne olimpijske igre bile su u Pekingu 2008., Kina je iskoristila priliku za promociju i potrošila je oko 70 milijuna eura samo za ceremonije. Angažiran je slavni redatelj Zhang Yimou, a rezultat je bilo spektakularno i hvaljeno otvaranje Igara koje je gledalo oko milijardu ljudi. 

Boyle, Daldry i čelnici iz organizacijskog odbora objavili su da ekonomska recesija neće utjecati na njihove planove, te se budžet od 40 milijuna eura neće smanjivati. Još je prerano govoriti o idejama za ceremoniju, ali sigurni smo da će i londonsko otvaranje biti pravi blockbuster!

Komentari

Nema komentara.