Najbolje mlade glumice - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najbolje mlade glumice

Najbolje mlade glumice

Kristen Stewart glumi u hit serijalu, no ima još kolegica koje imaju svijetlu budućnost: Michelle Williams, Amanda Seyfried, Gemma Arterton.

s.p. 08.06.2010 0 komentara

Najbolje mlade glumice

Internetski portal Lovefilm.com već 6 godina radi listu vrhunskih glumica, a sada je ponovno objavio svoju listu top 20 najboljih glumica do 30 godina. Priređivači nisu ocjenjivali samo uspjeh na kino blagajnama, već i ocjene kritičara i nagrade, pa su vrlo visoko na listi mlade i perspektivne glumice. Evo prvih 10 na listi: 

1. Kristen Stewart
Zvijezda 'Sumraka' ima veliki komercijalni potencijal, što je dokazala i dodjela MTV Movie Awards, a stižu odlične kritike i za nezavisne filmove kao što su 'The Runaways' i 'Welcome to the Rileys'.

2. Michelle Williams
Glumi uglavnom u nezavisnim filmovima, no sprema se nekoliko perspektivnih filmova, među njima i biografiju Marilyn Monroe.


Mia Wasikowska govori o 'Alisi u zemlji čudesa'.

3. Mia Wasikowska
Osim što je zvijezda 'Alise u zemlji čudesa', Mia je dobila vrhunske kritike za svoj nastup u seriji 'In Treatment'.

4. Carey Mulligan
Nakon 'Sve o jednoj djevojci', dobila je priliku glumiti u nastavku 'Wall Streeta', a redovito nastupa i u britanskim televizijskim serijama.

5. Amanda Seyfried
Blijeda plavuša velikih očiju proslavila se u mjuziklu, a sada nastupa u raznim romantičnim komedijama, ali i u hororcima i erotskim trilerima.


Amanda Seyfried u erotskom trileru 'Chloe'.

6. Emily Blunt
Sada je poznata po kostimiranim dramama, no uskoro ćete ju moći vidjeti i u ekranizaciji Philipa K. Dicka 'The Adjustment Bureau'.

7. Abbie Cornish
Australska zvijezda odigrala je dojmljivu ulogu u drami 'Bright Star' Jane Campion, a spominjala se kao izgledna kandidatkinja za nominaciju za Oscara.

8. Ellen Page
'Juno' je bio film koji ju je lansirao među zvijezde, a film 'Inception' mogao bi potvrditi taj status.

9. Gemma Arterton
Bond djevojke obično nemaju uspješnu karijeru, no Gemma sada glumi i u skupim spektaklima i u hvaljenim malim filmovima.

10. Freida Pinto
Nakon 'Milijunaša s ulice', zamijetio ju je i veliki Woody Allen, a nakon toga radila je i za Juliana Schnabela. U budućnosti će i ona biti milijunašica...

Izvor: LOVEFiLM

Komentari

Nema komentara.